12
Vi, Aug
16 New Articles

Administrație
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de miercuri, 26 ianuarie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier. În același timp însă, pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece.
De asemenea, din cauza căderilor de zăpadă și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate - în medie -9 grade Celsius, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei, circulația rutieră fiind îngreunată.
Astfel, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de marți, 25 ianuarie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 22 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin și Gilău. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 14 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 24 de drumuri judeţene, cu 12 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 170 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de marți s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 14 drumuri judeţene, cu 9 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 17 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 130 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
De asemenea, pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 22 de drumuri judeţene, cu 7 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 26 de drumuri judeţene, cu 8 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 210 tone de material antiderapant, inclusiv sare.
Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul ultimelor 24 de ore starea drumurilor nu a impus intervenții și nu a fost necesară folosirea de material antiderapant.
În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate. Se impune a fi reamintit în acest context faptul că, în condițiile în care temperatura scade sub -7 grade Celsius sarea își pierde calitățile și proprietățile în ceea ce privește efectul asupra zăpezii și poleiului de pe carosabil.
Orice eventuală sesizare referitoare la acțiunile de deszăpezire pe drumurile județene poate fi făcută la numerele de telefon: 0725.350.028, 0264.593.806, fax: 0264.590.577, sau la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh