13
Sam, Aug
16 New Articles

Administrație
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Vákár István, a primit joi, 3 februarie 2022, vizita unei delegații conduse de Excelența Sa, domnul Alfredo Maria Durante Mangoni, Ambasadorul Italiei la București. Oficialul străin a fost însoțit de E.S. domnul Massimo Novali, Consul Onorific al Italiei la Cluj, doamna Alice Rubini, Șefa Biroului Economic și Comercial al Ambasadei, doamna Micaela Soldini, Director ICE București - Agenția Italiană pentru Comerț Exterior și domnul Vincenzo Tamarindo, Șeful Biroului de Presă, Afaceri Culturale și Sociale al Ambasadei.

Vákár István, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj: „Ceea ce ne dorim este dezvoltarea unor parteneriate durabile, care să stea la baza unor schimburi de expertiză și bune practici între specialiștii români și cei italieni. Sunt încrezător că atuurile județului au fost convingătoare și că domnul ambasador va transmite mesajul nostru de suport, deschidere și disponibilitate investitorilor italieni interesați să își extindă business-urile pe piața clujeană.”

Pe parcursul vizitei s-a discutat despre posibilitățile de colaborare în domenii diverse, cel mai mare interes prezentând sectorul cultural, medical și al infrastructurii.

În acest context, vicepreședintele Vákár a vorbit despre proiectul Consiliului Județean Cluj ce vizează realizarea unui pasaj de legătură între DN1C și DJ 109D, în zona Parcului Industrial Tetarom III, precizând stadiul acestei investiții și sursele de finanțare avute în vedere.

Tot cu prilejul întâlnirii, vicepreședintele forului administrativ județean a realizat o scurtă prezentare a unora dintre cele mai importante proiecte din domeniul sanitar aflate în derulare la nivelul forului administrativ județean, respectiv Spitalul Pediatric Monobloc și Centrul Integrat de Transplant.

De asemenea, domnul Vákár István a menționat și instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, în vederea dezvoltării unor relaţii de cooperare cu entități omoloage din Italia.

La rândul său, înaltul oficial italian, aflat pentru prima oară în Cluj-Napoca, s-a oferit să sprijine forul administrativ județean în demersurile de materializare a investiției ce vizează realizarea pasajului de legătură între DN1C și DJ 109D, în zona Parcului Industrial Tetarom III. Totodată, Excelența Sa a manifestat un interes deosebit în ceea ce privește proiectele prioritare ale Consiliului Județean și cele care sunt propuse a fi finanțate prin intermediul PNRR.

 

Biroul de presă

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh