13
Sam, Aug
16 New Articles

Administrație
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Uniunea Națională a Sindicatelor TESA din Sănătate a luat act de proiectul de hotărâre pe care domnul președinte al Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, l-a inițiat cu privire la acordarea unor stimulente financiare exclusiv pentru personalul medical și de specialitate din cadrul spitalelor clujene. 

Proiectul de hotărâre nedreptăţește grav personalul TESA și muncitorii din spitale, aceste categorii de personal fiind excluse deja atât de la acordarea sporurilor, cât și de la majorarea salariilor la nivelul anului 2022, cum se acordă deja pentru medici și asistenți medicali. 

Astfel, personalul TESA din spitale – personal cu studii superioare care lucrează în departamentele financiar-contabil, achiziții, juridic, resurse umane, IT precum și muncitorii, bucătarii, liftierii, magazionerii, portarii etc. sunt o dată în plus excluși de la acordarea unor drepturi financiare pe care le merită în egală măsură cu ceilalți colegi din spitale!

Se continuă astfel discriminarea la adresa personalului TESA din spitale, în condițiile în care salariile acestor categorii de personal au fost înghețate la nivelul anului 2020, deși ar fi trebuit ca în prezent să beneficieze deja de majorările la nivelul anului 2022 prevăzute în Legea-Cadru nr.153/2017. 

1

 

De asemenea, din cauza faptului că personalul TESA a fost exclus din Anexa 2 – Sănătate și asistență socială, nu a beneficiat nici de sporul de pericol acordat în spitalele unde se tratează cazuri pozitive COVID-19. 

Toate categoriile de personal care lucrează într-un spital, personal medical și personal nemedical, reprezintă o ECHIPĂ!

ÎNTREGUL PERSONAL DIN SĂNĂTATE este parte a unui mecanism complex, în care toată echipa contribuie și nimeni din echipă nu poate lipsi, pentru ca întregul mecanism să funcționeze în slujba pacientului!

Și personalul TESA din spitale trebuie sprijinit financiar, la nivelul atribuțiilor și responsabilităților pe care le exercită la nivelul unei unități sanitare, iar presiunea generată de amploarea pandemiei asupra tuturor categoriilor de personal care lucrează în sistemul sanitar este enormă!

Personalul TESA are cele mai mici salarii din sănătate! Prin urmare, solicităm public ÎNCETAREA DISCRIMINĂRII CU PRIVIRE LA PERSONALUL TESA DIN SPITALE!

Includeți în Hotărârea de Consiliu Județean dreptul de a primi stimulente financiare pentru tot personalul care lucrează într-un spital!!!

 

  

Președinte Uniunea Națională a Sindicatelor TESA din SĂNĂTATE,

Valentin Chifor

 

CITEȘTE ȘI: 

Stimulente financiare pentru personalul medical și de specialitate

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh