12
Vi, Aug
16 New Articles

Administrație
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Păunel Tișe, a susținut o conferință de presă online, care a durat mai bine de două ore.

Acesta a prezentat structura bugetului propus spre aprobare plenului Consiliului Județean Cluj, dar și proiectele întocmite de executivul județean pentru atragerea de fonduri externe.

Bugetul instituției județene este, pentru 2022, aproape la același nivel ca anul anterior, diferențele fiind la banii europeni pe care se estimează că Județul Cluj îi va atrage în acest an, consideră Tișe.

Președintele Alin Tișe a dat amănunte și despre principalele investiții avute în vedere de instituția pe care o conduce, pentru anul 2022.

În ședința sa de ieri, Consiliul județean a  aprobat bugetul în valoare de peste 1,5 miliarde de lei, pentru anul în curs.

Reunit în ședință ordinară, Consiliul Județean Cluj a aprobat joi, 10 februarie 2022, bugetul general propriu al județului pentru anul în curs, valoarea totală a acestuia fiind de 1.558.000.000 lei.

Bugetul local al județului este de 915.000.000 lei, din care 57% este destinat dezvoltării iar 43% funcționării. În ceea ce privește suma totală alocată dezvoltării, respectiv 521.550.000 lei, un procent important revine cofinanțării proiectelor europene, diferența fiind folosită pentru implementarea investițiilor proprii și ale instituțiilor subordonate, inclusiv pentru reabilitarea drumurilor județene și pentru spitalele publice din județ.

Bugetul destinat finanțării proiectelor europene reprezintă nu mai puțin de 85% din valoarea totală a bugetului de dezvoltare, respectiv 435.000.000 de lei. Aceste fonduri vor fi folosite pentru continuarea celor 26 de proiecte din fonduri externe nerambursabile derulate în prezent de Consiliul Județean.

În ceea ce privește programul de investiții publice, bugetul total alocat este de 78.000.000 de lei, în creștere cu 10 milioane față de anul precedent. Cele mai mari sume alocate, respectiv cca. 28.700.000 de lei, sunt destinate celor două mari proiecte din domeniul medical asumate de Consiliul Județean: Spitalul Pediatric Monobloc și Centrul Integrat de Transplant. La acestea se adaugă alte 7.200.000 de lei pentru susținerea activității și dotarea celor 17 spitale clujene, atât subordonate cât și aflate sub autoritatea altor autorități locale sau centrale. De asemenea, peste 9.000.000 de lei au fost alocate pentru pregătirea proiectelor europene în vederea depunerii spre finanțare. 

Consiliul Județean va reveni în acest an la alocări de sume pentru tineret, sport și culte, oprit anul trecut pentru a redirecționa banii respectivi spre spitalele aflate în lupta cu Covid-19.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh