13
Sam, Aug
16 New Articles

Administrație
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consiliul Județean Cluj continuă să fie alături de întregul personal din cadrul unităților sanitare aflate în subordinea forului administrativ județean și să susțină acordarea stimulentelor financiare lunare în mod nediscriminatoriu tuturor angajaților din cele cinci spitale subordonate.

În acest sens, Consiliul Județean s-a adresat Ministerului Sănătății și a supus atenției domnului Ministru Alexandru Rafila problemele personalului T.E.S.A. care își desfășoară activitatea în instituțiile medicale din subordinea forului administrativ județean solicitând, totodată, realizarea demersurilor de ordin legislativ care se impun pentru remedierea situației privind acordarea stimulentelor financiare lunare.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Ceea ce ne dorim este ca toți angajații din spitalele noastre să aibă drepturi egale și să fie tratați în mod corespunzător, fără a fi discriminați în vreun fel. Fiecare angajat din cadrul unităților medicale are o importanță aparte și contribuie la buna funcționare a spitalelor, ca un întreg, în condiții de siguranță și calitate a îngrijirii.”

Astfel, solicitarea forului administrativ județean constă în formularea unei propuneri de modificare a alineatului 2 al articolului 199 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, după cum urmează: „Autoritățile administrației publice locale pot acorda personalului medical și de specialitate precum și personalului care desfășoară activitate de secretariat-administrativ, gospodărire, de întreținere-reparații și de deservire din spitalele publice din rețeaua sanitară proprie, stimulente financiare lunare, în limita a două salarii minime brute pe țară, în baza hotărârii autorităților deliberative ale autorităților administrației publice locale, în limita bugetului aprobat.

Consiliul Județean Cluj consideră că o reglementare legislativă clară este absolut necesară întrucât în lipsa acesteia unii dintre salariații a căror activitate este indispensabilă pentru fiecare spital (electricieni, fochiști, bucătari, personal de pază etc.) nu pot beneficia de stimulente financiare.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh