29
Vi, Mar
17 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Unitățile sanitare subordonate Consiliului Județean Cluj, respectiv cele de Boli Infecțioase, de Recuperare, de Pneumoftiziologie și Spitalul de Urgență pentru Copii asigură cetățenilor ucraineni refugiați serviciile medicale de care aceștia au nevoie.

Astfel, de la izbucnirea conflictului din Ucraina și până în prezent, cele patru instituții spitalicești au investigat și tratat deja 20 de persoane de cetățenie ucraineană. Dintre acestea, câte doi pacienți au beneficiat de serviciile Spitalului de Boli Infecțioase și ale Spitalului de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, o persoană a primit îngrijiri la Spitalul de Recuperare și 15 pacienți au fost examinați și tratați la Spitalul de Urgență pentru Copii.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Considerăm că e o chestiune de umanitate să fim alături de cei care trec în această perioadă prin momente extrem de dificile și să contribuim la îmbunătățirea stării lor de sănătate.”

Principalele motive pentru care cetățenii ucraineni refugiați au apelat la serviciile celor patru unități medicale au fost infecțiile acute, fracturile post-traumatice, problemele de natură chirurgicală, cele respiratorii și ale sistemului imunitar.

 

 

Biroul de presă

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh