19
Mie, Iun
5 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consiliul Județean Cluj a postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) anunțul de participare privind achiziția serviciilor de proiectare și execuție a instalației de tratare prin dezintegrare moleculară pentru valorificarea energetică a deșeurilor municipale din județul Cluj.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Practic, prin achiziționarea și montarea acestei instalații moderne, ne dorim să rezolvăm definitiv problema gestionării deșeurilor municipale și să le transformăm, de ce nu, într-o resursă de energie verde. Soluția propusă de noi e una inovatoare și ecologică, ce va genera beneficii atât pe plan economic, cât și social”.

Obiectivul acestei investiții îl reprezintă furnizarea, montarea și automatizarea primei stații de dezintegrare moleculară din județul Cluj, prin intermediul căreia vor fi valorificate energetic cca. 25.000 tone deșeuri reziduale/an. De asemenea, prin generarea gazului rezultat, Consiliul Județean își propune să producă anual cca. 18.240,00 MWh, energie care va putea fi livrată ulterior în sistemul energetic național.

Instalația va fi amplasată în cadrul Zonei tehnice a C.M.I.D. Cluj, pe o suprafață de cca. 1000 mp, în imediata apropiere a Stației de sortare și a Stației TMB.

Valoarea estimată a contractului este de 62.098.728 lei, operatorii economici interesați având posibilitatea de a trimite ofertele până în data de 12 decembrie 2023, ora 15.00.  

Criteriul de atribuire al contactului este cel mai bun raport calitate-cost, operatorului economic câștigător fiindu-i alocate 4 luni pentru proiectare, 12 luni pentru execuția și punerea în funcțiune a întregii instalații, respectiv 3 ani pentru operarea pe perioada de garanție.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh