25
Sam, Mai
13 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

„Reunit în ședință extraordinară miercuri, 13 decembrie 2023, Consiliul Județean Cluj a aprobat repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei de 2.032.970 de lei corespunzătoare cotelor defalcate din impozitul pe venit încasat suplimentar în anul 2023.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Aceste fonduri contribuie la materializarea unor proiecte locale, aducând beneficii comunităților din județ. Fiecare leu contează, mai ales când răspunde unei nevoi concrete sau aduce un plus de bunăstare clujenilor”.

Fondurile alocate de forul administrativ județean sunt destinate susţinerii programelor de dezvoltare locală, programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum și cheltuielilor de funcționare pe care unitățile administrativ-teritoriale, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale”, transmit cei de la Consiliul Județean Cluj.

Este, probabil, pentru prima dată când sumele din cotele defalcate din impozitul pe venit încasat suplimentar în anul 2023 sunt împărțite, putem spune,  în mod egal pentru fiecare dintre Unitățile Administrativ Teritoriale din județul Cluj.

Diferențele dintre sumele alocate municipiilor, orașelor și comunelor fiind nesemnificative. Astfel Turda, Dej, Câmpia Turzii, Gherla primesc câte 25450 lei, Huedin primește 25420 lei iar toate comunele au alocată fiecare suma de 25410 lei.

Ceea ce poate fi considerată o împărțire echitabilă a banilor respectivi este, mai degrabă o btaie de joc la adresa localităților mai mari.

Aceasta pentru că suma alocată de Consiliul Județean prin hotărârea în discuție poate fi una palpabilă pentru comuna Ploscoș, spre exemplu, pentru un oraș ca Turda, sau chiar ca și Câmpia Turzii, suma de 25 000 de lei nu înseamnă nimic.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh