25
Sam, Mai
13 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Un nou proiect european, finalizat cu succes de Consiliul Județean

 

Acesta a vizat dotarea Spitalului de Copii din Cluj cu peste 300 de echipamente de ultimă generație

 

 

Consiliul Județean Cluj a finalizat cu succes proiectul cu finanțare europeană ce a vizat „Dotarea Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca”.

Prin intermediul acestuia au fost achiziționate nu mai puțin de 308 echipamente medicale de înaltă tehnologie, necesare pentru a facilita diagnosticarea și tratarea optimă a micilor pacienți, contribuind astfel la creșterea calității actului medical.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este o nouă reușită care reconfirmă faptul că domeniul sanitar reprezintă o prioritate absolută a forului administrativ județean. Dincolo de suma considerabilă de bani pe care am obținut-o din fonduri europene, ceea ce este cu adevărat important sunt sutele de dotări pe care le-am achiziționat și care vor contribui la îmbunătățirea stării de sănătate a micilor pacienți.”

Printre echipamentele achiziționate în cadrul proiectului și de care beneficiază deja instituția sanitară din subordinea Consiliului Județean Cluj se numără un aparat de grafie digitală cu fixare pe tavan cu detector digital wireless, o ambulanță pentru transportul pacienților, un sistem complet de videolaringoscopie pentru intubație dificilă, două dispozitive HVNl - High Velocity Nasal lnsuflation, un ecocardiograf, un ecograf ultraportabil cu trei transductori – convex, liniar, cord, cinci paturi de terapie intensivă, diverse echipamente pentru completarea sistemului de bronhoscopie flexibilă și rigidă, precum și a celui de laringoscopie din UPU, dar și un sistem de cinci monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale cu stație centrală de monitorizare.

Finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, proiectul a avut o valoare totală de 6.836.054,90 lei.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh