25
Sam, Mai
13 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consiliul Județean va achiziționa, din fonduri europene, echipamente electrice pentru marcarea și curățarea drumurilor județene

 

Consiliul Județean Cluj a semnat contractul de finanțare pentru un proiect în domeniul creșterii siguranței rutiere pe drumurile județene.

Proiectul cu finanțare europeană nerambursabilă vizează dotarea Consiliului Județean cu echipamente pentru creșterea siguranței traficului în județul Cluj. În acest sens, urmează a fi achiziționate două ansamble formate din unitate de propulsie acţionată electric și maşină de mică capacitate (AIRLESS) manuală, respectiv două automăturătoare compacte acţionate electric. Acestea vor fi utilizate pentru activităţile de executare a marcajelor rutiere şi pentru curăţarea zonei drumului. Aceste echipamente vor fi electrice, contribuind, astfel, la protecția mediului înconjurător.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Infrastructura rutieră rămâne o prioritate a forului administrativ județean întrucât suntem conștienți de importanța acesteia pentru dezvoltarea economico-socială a întregului județ. Vorbim, acum, despre o investiție care completează programele de lucrări de modernizare, reabilitare și întreținere a drumurilor județene pe care le derulăm și cu ajutorul căreia vom reuși să oferim, în plus, condiții sigure de circulație pe drumurile pe care le avem în administrare”.

Valoarea investiției este de 5.121.216,66 lei, inclusiv TVA, finanțarea fiind asigurată prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

Reamintim faptul că forul administrativ județean a mai depus spre finanțare încă un proiect în domeniul creșterii siguranței rutiere, care prevede iluminarea, într-o primă etapă, a 188 de treceri de pietoni de pe drumurile județene, instalarea a 376 de aparate de iluminat și a 376 de stâlpi noi. Trecerile de pietoni vor fi iluminate corespunzător, cu sisteme inteligente de tip led, care vor fi alimentate atât din rețeaua electrică existentă, cât și prin intermediul unui sistem fotovoltaic.  

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh