25
Sam, Mai
13 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consiliul Județean Cluj a aprobat alocarea unei finanțări multianuale, în cuantum de 4.800.000 lei, pentru implementarea proiectelor de digitalizare a Consiliului Județean Cluj în perioada 2024-2026.

Sunt vizate, astfel, dezvoltarea serviciilor software, respectiv integrarea și automatizarea la nivelul Consiliului Județean Cluj a organismelor prestatoare de servicii publice sau de utilitate publică precum și a serviciilor publice deconcentrate din județul Cluj.

Este vorba, practic, de o continuare a finanțării proiectului european Smart Territory, recent finalizat. Succesul pe care l-a înregistrat acest proiect în ultimii doi ani, prin digitalizarea întregii activități de urbanism a Consiliului Județean și, ulterior, prin automatizarea completă a altor 20 de cereri, avize și autorizații, ne-a făcut să ne dorim o extindere a acestei inițiative gândite în beneficiul clujenilor. Intenționăm, astfel, să digitalizăm întreaga activitate a instituției pe care o conduc, prin automatizarea fluxurilor documentelor, inclusiv prin implementarea sistemului de registratură electronică, care să permită vizualizarea stadiului documentelor și a semnăturilor, în timp real”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

În acest moment, la nivelul Consiliului Județean funcționează un serviciu de digitalizare care gestionează dezvoltarea aplicației „Ghișeu Unic”, componentă a proiectului „Smart Territory”. Odată cu finalizarea acestui proiect european și a identificării completării cu noi componente personalizate ce nu pot fi dezvoltate decât prin suport tehnic software de specialitate (codare), Consiliul Județean Cluj a luat decizia contractării unei companii specializate de IT.

Componentele astfel create vor permite o și mai mare flexibilitate în dezvoltarea interfețelor pentru cetățeni și funcționari, integrarea mai multor entități sub umbrela unei singure aplicații gestionate de Consiliul Județean Cluj – Ghișeu Unic, respectiv dezvoltarea și adăugarea de noi module și fluxuri interne, utilizând aceeași interfață cu care cetățeanul este familiarizat.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh