22
Sam, Iun
5 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

            Proiectul Consiliului Județean Cluj de edificare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, o structură 100% nouă, în sistem monobloc, a fost nominalizat în cadrul European Healthcare Design Awards 2024, la categoria Future Healthcare Design.

            Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Această nominalizare ne onorează. Ea reprezintă o recunoaștere a complexității și importanței proiectului nostru, care este unul matur din toate punctele de vedere. Ne bucură faptul că obiectivul nostru este considerat un etalon în acest domeniu, care a atras atenția inclusiv în străinătate. Soluțiile adoptate pentru a implementa proiectul și rigurozitatea dovedită sunt apreciate la nivel internațional. Vom avea, astfel, la Cluj, cea mai modernă instituție sanitară pediatrică din țară, care va deservi pacienți din întreaga Românie.” 

Reamintim faptul că primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluție, de către o autoritate publică din România va dispune de 506 paturi pentru spitalizare continuă, 51 de paturi pentru spitalizarea de zi și 30 de paturi aferente serviciului ATI.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii va fi edificat în zona cartierului clujean Borhanci și va deservi cca. 50.000 de copii/an, din întreaga țară. Unitatea cu profil regional, care va constitui și un model de bună practică în domeniul infrastructurii medicale mari, va fi un centru de excelență clinică și științifică, la cele mai înalte standarde europene, urmând să ofere un spectru larg și complex de servicii medicale destinate micilor pacienți.

              

 

Biroul de presă

3 iunie 2024

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh