17
Lun, Iun
6 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie a semnat contractul pentru o nouă finanţare nerambursabilă din fonduri structurale - 2,3 milioane de euro pentru reabilitarea, modernizarea şi eficientizarea
energetică a Colegiului Naţional Mihai Viteazul DIN Turda

Vineri, 18 martie 2011, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, primarul municipiului Turda, domnul Tudor Ştefănie a semnat contractul pentru finanţarea activităţilor prevăzute în proiectul „Reabilitarea, Modernizarea şi Eficientizarea Energetică a Colegiului Naţional Mihai Viteazul", având o valoare totală de circa 2,3 milioane de Euro, finanţare nerambursabilă obţinută prin intermediul Serviciului de Finanţări Externe şi Relaţii Internaţionale al municipalităţii turdene.

Sursa de finanţare a proiectului este Programului Operaţional Regional, Axa 3, Domeniul Major de Intervenţie 3.4 (Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare, şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă), iar banii vor fi destinaţi realizării lucrărilor de reabilitare şi modernizare a infrastructurii obiectivului, ca şi dotării la standarde europene a laboratoarelor colegiului cu echipamente şi aparatură de specialitate.
Lucrările de reabilitare şi modernizare vor viza înlocuirea tâmplăriei interioare şi exterioare, reabilitarea acoperişului cu înlocuirea învelitorii, repararea/înlocuirea pardoselilor, redimensionarea şi modernizarea instalaţiilor, zugrăveli interioare şi exterioare, realizarea unui sistem de drenare perimetrală şi hidroizolaţie verticală la fundaţii. Clădirile care fac obiectul finanţării au o suprafaţă desfăşurată totală de 7.278 mp şi sunt reprezentate de clădirea principală, sala de sport şi cantina aferentă colegiului.
Perioada de implementare a proiectului este de 45 de luni, din care lucrările se vor întinde pe o perioadă de 36 de luni. În următoarea perioadă va fi pregătiră documentaţia pentru realizarea achiziţiilor publice prevăzute în contract, urmărind ca lucrările să debuteze cât mai repede, încă din vacanţa de vară a elevilor.
Realizarea acestui nou proiect investiţional, alături de celelalte finanţări obţinute de municipalitatea turdeană, va contribui semnificativ la punerea în aplicare a planurilor de dezvoltare durabilă concepute pentru acest areal.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh