26
Vi, Apr
1 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Sucursala Centrul Regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii Cluj scoate la licitație pentru închiriere la Bursa Română de Mărfuri, în data de 16 iulie, tronsonul de cale ferată Câmpia Turzii – Turda.

Aceasta este a şasea etapă a procesului de închiriere, începută încă din cursul anului trecut.

De fapt, alături de tronsonul de cale ferată Turda-Câmpia Turzii, sunt scoase la licitație pentru închiriere mai multe secţii neinteroperabile aflate pe raza sucursalei Centrului Regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii (CREIR) Bucureşti (Ploieşti Vest - Târgovişte Nord - Fieni - Pietroşiţa, Diţeşti - Gura Palăngii, I.L. Caragiale - Diţeşti - Moreni şi Ploieşti Nord – Măneciu), CREIR Timişoara şi Cluj (Oraviţa - Anina, respectiv Oradea Vest - Cheresig, Câmpia Turzii - Turda, Baia Mare - Baia Mare Nord) dar și de pe raza CREIR Braşov şi Iaşi (Sebeş Alba - Petreştii de Pădure, respectiv Dorneşti - Gura Putnei - Putna, Gura Humorului - Dărmăneşti, Dornişoara - Floreni şi Crasna – Huşi).

Firmele interesate pot depune oferte pentru una sau mai multe dintre secţiile de circulaţie aflate pe raza respectivelor centre regionale feroviare. Conform documentului informativ care însoțește anunțul de licitație, durata de valabilitate a contractului de închiriere este de 4 ani, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai mare. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este chiar ziua în care se va desfășura licitația, 16 iulie 2012.

Această metodă de rezolvare a situației financiare din domeniul transporturilor feroviare este posibilă după ce guvernul Boc a emis o Hotărâre de Guvern, în 2011, conform căreia CFR are posibilitatea să ofere în regim de închiriere, prin licitaţii publice la BRM, secţiile de circulaţie aparţinând infrastructurii feroviare neinteroperabile către operatori economici,.

Firmele desemnate câştigătoare vor fi obligate să preia şi personalul CFR existent sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii.

Închirierea unor părţi din infrastructura feroviară neinteroperabilă este unul din angajamentele incluse în programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizează reducerea cheltuielilor şi a activităţilor neprofitabile. Prin programul de eficientizare a activităţii CFR SA urmăreşte respectarea angajamentelor Guvernului cu Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh