19
Vi, Apr
20 New Articles

Administrație
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a dat câteva informații legate de problema deșeurilor la nivel județean, în cadrul ședinței Consiliului Județean Cluj de la finalul lunii trecute. El a vorbit atât de realizarea Centrului de Management Integrat  al Deșeurilor (C.M.I.D.) cât și despre închiderea și ecologizarea vechilor rampe de gunoi de pe cuprinsul județului.

„Aş vrea să vă spun câteva lucruri în acest timp legat de proiectele mari pe care le avem în derulare şi despre care s-a vorbit atât de mult timp. Primul proiect este legat de Centrul de Management Integrat al Deşeurilor. Chiar ieri am fost la Ministerul Mediului la o nouă discuţie împreună cu Ministerul Dezvoltării şi vreau să ştiţi că săptămâna trecută am semnat contractul de continuare a lucrărilor, în sfârşit, după blocajul pe care îl ştiţi. Am reuşit să finalizăm licitaţia şi să se semneze contractul care are un termen de execuţie de 14 luni cu 4 luni termenul de proiectare. Aceasta înseamnă că teoretic nu ar mai trebui să avem probleme şi în această perioadă maximă noi sperăm să scurtăm termenele cât putem să fie gata prima celulă din CMID. Sigur sunt reţinut şi extrem de precaut legat de acest proiect, pentru că ştiţi prea bine mulţi ani a fost în blocaj şi de aceea aştept să văd cum se derulează pentru a putea să ne bucurăm în final când va fi gata. Dar din punct de vedere al lucrărilor la prima celulă şi al continuării proiectului  e în jur de 24 de milioane de euro, s-a semnat contractul şi teoretic nu mai avem nicio problemă”, a prezentat Tișe situația actuală în fața consilierilor județeni, făcând apoi referire la închiderea rampelor de gunoi din județ, printre car se numără și cele de la Turda și Câmpia Turzii.

            ”Legat de închiderile rampelor, ştiţi prea bine că 4 rampe au fost licitate, respectiv închiderea la Cluj Napoca, Gherla, Turda şi Huedin. A rămas Câmpia Turzii şi Dejul. Deci pentru primele 4 licitaţia a avut loc, s-a semnat contractul, acum este o procedură prealabilă pentru a emite autorizaţiile de închidere de rampe pentru cele 4 iar pentru celelalte două care nu au fost licitate, urmează să demarăm licitaţia întrucât Dejul nu a avut terenul, nu ni l-a predat până acum o săptămână, nu era situaţia clară cu acel teren de sub rampa veche de gunoi şi acum au lămurit-o cei de la Dej, ne-au dat terenul şi urmează să licităm închiderile celor două rampe. Deci, închiderile sunt în linie dreaptă, în sensul că o dată ce avem pentru cele 4 contractul nu avem impedimente doar să se elibereze autorizaţia şi acum e o chestiune tehnică între proiectant şi executant pentru a-şi lămuri ei anumite probleme. Cam asta este legat de CMID şi aici suntem astăzi, putem spune că în momentul de faţă nu avem niciun blocaj legat atât de construirea primei celule cât şi de închiderea rampelor aşa încât să putem anul acesta să finalizăm măcar închiderile şi să ne apropiem de finalizarea construirii primei celule din CMID”, s-a arătat optimist Alin Tișe.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh