28
Joi, Mar
19 New Articles

Anchetă
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Direcției Naționale Anticorupție (D.N.A.) dezminte informațiile vehiculate în mass media, conform cărora “mii de judecători şi procurori ar fi fost interceptaţi ilegal de DNAdirectia nationala anticoruptie  în ultimii cinci ani”. Iată, în cele ce urmează, întregul comunicat de presă:

       „Ca urmare a unor informații vehiculate în mass media, potrivit cărora “mii de judecători şi procurori ar fi fost interceptaţi ilegal de DNA  în ultimii cinci ani”, Biroul de Informare și Relații Publice face următoarea precizare:

       În vederea prezentării unui punct de vedere întemeiat pe o situație statistică riguroasă privind aceste aspecte, conducerea DNA a dispus colectarea datelor de la nivelul tuturor secțiilor și al serviciilor teritoriale pentru  perioada 1 ianuarie 2014 -23 octombrie 2018 (ultima dată reprezentând momentul la care dosarele cu magistrați au fost predate Secției pentru investigarea Infracțiunilor in Justiție).

       În urma centralizării datelor a rezultat că, în perioada 1 ianuarie 2014 -23 octombrie 2018 au făcut obiectul măsurilor de supraveghere tehnică (interceptarea și înregistrarea convorbirilor telefonice și înregistrarea în mediul ambiental), în dosare soluționate, un număr de 166 de magistrați.

     Toate măsurile de supraveghere tehnică au fost autorizate de  judecători.

     Toți magistrații care au fost supuși măsurilor au fost înștiințați, în condițiile și în conformitate cu dispozițiile din Codul de procedură penală”, se arată în comunicatul de presă primit pe adresa redacției de la Biroul de Informare şi Relaţii Publice.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh