28
Mie, Feb
17 New Articles

Anchetă
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

COMUNICAT DE PRESĂcrima mihai viteazu

 

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele aspecte, în legătură cu cazul privind infracțiunea de omor comisă în Comună Mihai Viteazu din judeţul Cluj-Napoca,

 

La data de 18.05.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor, asupra victimei SM (în vârstă de 68 ani) în raport cu care personalul medical alertat şi sosit la faţa locului a constatat decesul victimei după efectuarea manevrelor de resuscitare. 

Din cercetările efectuate de a rezultat că, în data de 18.05.2020, în jurul orei 00:36, inculpatul FL (în vârstă de 70 de ani) a exercitat acte de agresiune fizică asupra fostei soţii SM (în vârstă de 68 ani), respectiv a înjunghiat-o cu un obiect tăietor/înţepător în zona gâtului, evenimentul având loc în imobilul din sat Mihai Viteazu, jud. Cluj.

Conform concluziilor preliminare emise de ILM Cluj-Napoca moartea victimei a fost violentă, s-a datorat anemiei post hemoragice acute prin hemoragie externă consecutivă unei plăgi înţepat-tăiate la nivelul regiunii superioare latero-cervicale drepte cu secţionarea vaselor mari de la acest nivel. 

Probele administrate conduc în acest moment la versiunea că între victimă şi inculpat a avut loc un conflict, cel mai probabil generat de acesta din urmă, conflict care a degenerat şi care l-a determinat pe inculpat să acţioneze de maniera anterior expusă.

 

Fiind audiat, FL a negat săvârşirea faptei furnizând o versiune de autoaccidentare a victimei în circumstanţele în care el ar fi fost

 

 

cel atacat cu un cuţit, a împins-o pe victima SM iar aceasta a căzut la sol (fără a putea preciza poziţia) şi s-a auto-înjunghiat.  

Versiunea inculpatului a fost verificată şi infirmată de procuror.

 

În data de 18.05.2020 – în jurul orelor 12, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au dispus reţinerea lui FL pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind prezentat judecătorilor Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

 

Subliniem faptul că urmărirea penală este etapa de strângere a probelor pentru stabilirea răspunderii penale a persoanelor, astfel încât acesta nu este de natură să înfrângă în nicio situație principiul prezumției de nevinovăție. 

 

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj,

 

CITEȘTE AICI ȘTIREA INIȚIALĂ: 

Crimă la Mihai Viteazu, azi-noapte

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh