16
Ma, Apr
13 New Articles

Anchetă
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Un comunicat de presă al DNA dă peste cap campania electorală pentru alegerile locale din Câmpia Turzii. Realitate sau „făcătură”, se întreabă alegătorii?avram gal dna

O „scăpare” în presă către G4Media, arată că în comunicatul de presă anonimizat este vorba de Avram Gal, liderul ALDE Câmpia Turzii, candidat pentru funcția de primar. Mulți concetățeni ai lui Avram Gal se întreabă de ani buni de unde are acesta atâția bani, mașini scumpe și un comportament de mare om de afaceri când cu firma ABC Pompier nu pare să câștige prea mult. În plus, când un post important este ocupat de un personaj apropiat unui cult neo-protestant, poc, și Avram Gal devine consilierul lui. Așa a ajuns, bunăoară, consilierul ministrului Leș, ca să pomenim doar ultima astfel de poziție ocupată de Gal.

În rest, etern candidat pentru postul de primar, mereu reușind să bage în Consiliul local doi-trei consilieri din partea partidului la care se află, întâmplător, odată la patru ani, când oamenii sunt chemați la urne. Pentru că, din acest punct de vedere, Avram Gal nu a trecut decât pe la UDMR și Partida Romilor, în rest făcând parte, de-a lungul anilor, din cam toate partidele importante.

În prezent la ALDE, Avram Gal atacă, din nou, Primăria Câmpia Turzii, după părerea noastră mai bine organizat și mai decis ca niciodată. Când cade ca un trăsnet dezvăluirea că Avram Gal este anchetat de DNA. Și nu în unul, ci în două dosare.

Ce spun cei de la DNA? În comunicatul, cum spuneam, anonimizat, cu nr. 486/VIII/3 din 18 august 2020
se susțin următoarele: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 18 august 2020, a unui inculpat, persoană fizică fără calitate specială, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 16-23 martie 2020, inculpatul ar fi pretins bani (aproximativ 600.000 lei) de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influență asupra funcționarilor unei companii naționale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să își exercite atribuțiile de serviciu astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecție împotriva COVID, de la firma respectivă.
Din banii pretinși, reprezentând o treime din profitul pe care o firma urma să îl obțină de pe urma derulării contractului privind echipamentele de protecție, în perioada 14 aprilie 2020 – sfârșitul lunii mai 2020, inculpatul ar fi primit de la reprezentantul societății comerciale, suma de 371.000 lei (printr-o firmă și o asociație, dar și în numerar) și bunuri în valoare de 69.940 lei.
Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”,
se precizează în comunicatul primit de la BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE DNA.

L-am contactat pe acuzat, pentru a transmite cititorilor noștri și poziția sa. Iată ce ne-a răspuns: „Este o ancheta în curs de desfășurare. Este doar o procedură judiciară. Nu sunt vinovat. Am încredere în justiția română iar adevărul va ieși la iveală. Nu voi renunța la candidatură chiar dacă am primit vestea după depunerea dosarului la judecătorie. Voi lupta pentru primăria Câmpia Turzii în continuare", se apără Gal.

Dacă ar fi să ne luăm de o vorbă din popor, „de unde nu este foc, nu este fum”, Avram Gal are probleme. Dacă este să ne amintim de știrile din ilustrația acestui articol, ceva o fi la mijloc.

„AVRAM GAL A DONAT MATERIALE SANITARE PENTRU SERVICIUL DE AMBULANȚĂ CÂMPIA TURZII” și „Peste 2 milioane de măști FFP2 au ajuns în România. O parte ajung și la Câmpia Turzii”, publicate de presa locală, pare a fi o legătură între cele afirmate de DNA și acțiuni ale lui Gal în pandemie.

S-au mai văzut cazuri de candidați, chiar arestați de DNA la momentul candidaturii, care au fost aleși în funcții de demnitate publică, cum ar fi primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, sau, cel mai apropiat geografic, al deputatul Virgil Pop, actual membru PSD, după ce și-a ispășit pedeapsa cu închisoarea pentru luare de mită. Astfel că șansele lui Avram Gal la scaunul de primar nu au dispărut de tot, chiar dacă ancheta DNA i-a mai diminuat din șanse.

Vom reveni pe marginea acestui subiect, pe măsură ce ancheta procurorilor DNA va înainta.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh