25
Joi, Apr
6 New Articles

Anchetă
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Atenție la conturile sau paginile de social media, în special de pe #Facebook, care propagă campanii frauduloase ce se folosesc de imaginea unor branduri cu reputație în România. Astăzi am întâlnit câteva site-uri compromise care găzduiau pagini de phishing, dar și conturi de social media, prin intermediul cărora se propagau false oportunități de investiții și câștig rapid în numele DEDEMAN. Directoratul Național de Securitate Cibernetică și DEDEMAN fac astfel un apel la vigilență și analiză atentă a informațiilor întâlnite în mediul online. Așa cum se poate observa din imagini, atacatorii încearcă să convingă potențialele victime, folosind un text redactat parțial în engleză, dar și în română, să acceseze site-uri frauduloase, promițându-le oportunitatea de a câștiga importante sume de bani pe termen scurt.
În realitate, redirecționându-i pe astfel de site-uri, atacatorii ajung să colecteze de la utilizatorii creduli date sensibile (personale, de autentificare sau chiar bancare), fie prin formulare special create pe aceste pagini controlate de infractori, fie telefonic, după ce utilizatorii introduc date de contact.
Evitați accesarea link-urilor din surse necunoscute sau dubioase, mai ales din postări sponsorizate sau recomandate pe social media! Folosiți mereu o soluție de securitate pentru scanarea lor, atunci când aveți suspiciuni.
Verificați existența unui concurs sau a unei promoții pe canalele oficiale ale companiei în numele căruia se desfășoară campania.
Raportați astfel de mesaje de tip scam, dar și conturile care contribuie la poipularizarea lor, către rețeaua de social media.
 Dacă ați căzut în capcană și ați furnizat date, sunați la 1911 sau transmiteți un mail cu detaliile la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.! Echipa noastră va va ghida către pașii pe care trebuie să îi faceți în continuare.
 Antrenați-vă pentru a detecta și evita principalele amenințări din online pe site-ul https://sigurantaonline.ro, acolo unde vă puteți testa abilitățile și îmbunătăți cunoștințele! Un proiect național de conștientizare derulat de DNSC, Politia Română și Asociația Română a Băncilor.
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh