17
Lun, Iun
6 New Articles

Turdaleaks
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Directorul de la Salina Turda, Simona Baciu, refuză să pună în aplicare hotărârea judecătorească rămasă definitivă și executorie, după ce societatea Turda Salina Durgău a pierdut procesul cu fostul angajat Ioan Mureșan. Chiar dacă instanța a decis că Ioan Mureșan a fost concediat fără temei, Simona Baciu refuză să-l reangajeze, așa cum instanța a dispus.

În 23 februarie 2017, instanța de la Curtea de Apel Cluj dă următoarea soluție pe scurt în dosarul cu nr. 3370/117/2015** având ca apelant-reclamant SINDICATUL SALINA TURDA ÎN NUMELE ŞI PENTRU MEMBRU DE SINDICAT MUREŞAN IOAN  și SC TURDA SALINA DURGAU SA Intimat Pârât: „Admite în parte apelul declarat de reclamantul SS Turda, în numele şi pentru membrul de sindicat MI, împotriva sentinţei civile nr. 2832 din 10 octombrie 2016 pronunţată de Tribunalul Cluj în dosar nr. 3370/117/2015*, pe care o schimbă în parte, în sensul că: Admite în parte acţiunea formulată de reclamantul SS Turda, în numele membrului de sindicat MI, în contradictoriu cu pârâta SC TSD SA. Anulează în parte decizia nr. 118/24.06.2015 emisă de pârâta SC TSD SA. Dispune înlocuirea sancţiunii desfacerii disciplinare a contractului de muncă aplicată membrului de sindicat MI, reprezentat de sindicat, prin decizia mai sus menţionată cu sancţiunea disciplinară constând în „reducerea salariului de bază pe o durată de 3 luni, cu 10%”. Dispune reintegrarea reclamantului MI, în postul deţinut anterior emiterii deciziei de concediere şi obligarea societăţii pârâte să plătească acestuia despăgubiri egale cu salarii indexate, majorate şi reactualizate şi celelalte drepturi de care ar fi beneficiat ca angajat al societăţii, începând cu data de 25.06.2015 şi până la reintegrarea efectivă, cu luarea în considerare a sancţiunii disciplinare anterior menţionate. Păstrează restul dispoziţiilor sentinţei apelate care nu contravin prezentei decizii. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 23.02.2017”

Cu toate că a trecut mai bine de o lună, Ioan Mureșan nu a fost repus în postul pe care îl ocupa până să fie concediat în mod abuziv, așa cum a stabilit instanța de judecată. Contactat telefonic, Ioan Mureșan ne-a declarat: „Dna director așteaptă motivarea instanței să vadă unde au greșit ei în timpul procesului când au mers până acolo încât au folosit  martori mincinoși, așa cum s-a demonstrat în timpul procesului, jurista Federației Cartel Alfa reușind să demonteze toate acuzațiile false din decizia de desfacere a contractului individual de muncă. Dar, mai multe informații vă voi da în momentul când o să sosească motivarea. O să organizez o întâlnire cu ziariștii unde voi dezvălui adevăratele motive pentru care am fost dat afară. O să vă prezint atunci cheltuielile făcute în campania electorală a fostului primar, cu lucrări executate de angajați și facturate de alții etc... Lista este lungă și vom discuta pe documente! Tot după apariția motivării, voi depune o plângere penală pentru abuz în serviciu, că tot au dorit liberalii să nu fie dezincriminată fapta...”, ne-a declarat Ioan Mureșan.

Este adevărat că nu Simona Baciu, director pe 9 000 de lei lunar, pierde bani refuzând să-l reîncadreze pe Mureșan, ci societatea Turda Salina Durgău, care plătește în acest moment pe altcineva să facă munca lui Ioan Mureșan, dar îl va plăti și pe acesta întrucât instanța a dispus să i se plătească despăgubiri egale cu salarii indexate, majorate și reactualizate de la 26 iunie 2015 până când va fi reîncadrat.

Ioan Mureșan este unul din liderii de sindicat care s-a luptat pentru obținerea unor drepturi de către angajații Salinei Turda, desosebit de incomod pentru conducerea instaurată într-un mod incalificabil de liberalii lui Tudor Ștefănie în 2014. Amănuntele scandalului sunt suficient de cunoscute pentru a nu mai reveni asupra lor. De altfel, așa cum am mai arătat și în alte articole, directorul Simona Baciu nu a pus în aplicare nici până azi unele prevederi ale Contractului colectiv de muncă pe care l-a semnat cu angajații în octombrie 2016 iar, probabil, prezența lui Ioan Mureșan în societate nu este deloc binevenită pentru conducere, în aceste condiții.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh