19
Vi, Apr
20 New Articles

Turdaleaks
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 stemeCă un site de știri este chitit să batjocorească stema municipiului Turda pentru că este vădit implicat în disputele dintre politicieni și, mai ales, este vădit interesat să denigreze pe primarul turdean, Tudor Ștefănie, și pe subordonații acestuia, nu este foarte grav, ba chiar este de înțeles. Dar să vezi că inclusiv angajații Primăriei Turda își bat joc de propriile însemne, este un lucru pe cât de jenant, pe atât de demn de pedeapsă. Desigur că noi, cei care observăm și criticăm diferite aberații îmbrățișate de oficiali suntem de vină pentru că de fiecare dată căutăm ”nod în papură”. Nu avem altceva de lucru, suntem rău-intenționați. Nici data trecută când am semnalat arborarea unor însemne greșit la Primăria Turda nu am auzit de vreun vinovat. De aceea, situația se continuă. Cineva câștigă bani publici pentru a printa falsuri iar profesioniștii din primărie dorm ”în papucii statului”.

Am așteptat peste 60 de zile, cu răbdare, fără tutun, să văd că observă cineva că un steag de minim 6 metri pătrați este fals. În spatele Statuii lui Avram Iancu, din plin centru istoric al orașului este arborat ditamai steagul ce se vrea ” al municipiului”, dar nu este. Pe el este imprimată o stemă falsă, a cărei apariția a mai fost explicată de mine, în deșert, se pare.

Nu vreau să fac insinuări, nici să aduc acuze. Vreau să atrag atenția că nu aceea este însemnul municipiului Turda, un semn realizat într-un format special, mai degrabă digitalizat, pentru a fi folosit în animații și alte programe specifice internetului, mai ales.

Mă mir că nimeni nu i-a ”tras” de mânecă pe cei care au arborat acel steag cu stemă falsă ce, atenție, era pe catarg inclusiv de Zilele Municipiului Turda, când primarul Tudor Ștefănie, alături de Emil Boc și alți demnitari au trecut pe sub el, pentru a participa la arborarea marelui drapel din acea piațetă, situată în spatele Statui lui Avram Iancu.

steagDe aceea, nu vreau decât să atrag atenția asupra greșelii și să-i rog pe cei care folosesc pseudo-stema municipiului pe post de însemn heraldic oficial și autentic, să fie atenți la… neatenție. Au căzut în capcană și și multe site-uri și bloguri printre care orașul maghiar înfrățit cu Turda, Bihartorda, (http://www.bihartorda.hu/egyedi/torda). Unde mai pui că primăria plătește apariția unor anunțuri pe un site de știri locale ce se încăpățânează să le publice cu stema falsă. O batjocură față de care nimeni din primărie nu are curajul să ia atitudine, ceea ce este trist.

Imaginea stemei despre care vorbim trebuie recreată sub format vectorial ca fişier Scalable Vector Graphics (SVG)

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh