13
Sam, Aug
16 New Articles

Turdaleaks
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

florin-cucUna din firmele soției fostului consilier județean Traian Florinel Cuc dorește să construiască mai multe obiective pe strada Câmpiei, în Turda. Traian Florinel Cuc a ținut primele pagini ale presei locale și județene când a fost declarat incompatibil cu funcția de consilier județean de către Agenția Națională pentru Integritate, din cauza unui contract de lucrări câștigat de SC Gentilia Construct SRL, în timp ce acesta era în funcție.

Conform datelor publicate atunci pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), SC Gentilia Construct SRL, a obținut, în ianuarie 2009, un contract cu Consiliul Județean Cluj pentru ”amenajarea unui drum de acces la gospodăria de apă Cămărașu”. Valoarea estimată a acestui contract a fost de 105.800 lei, iar cea finală, după adjudecare, a fost mai mare, de 109.429 lei.

Dealtfel în perioada în care Traian Florinel Cuc a fost consilier județean din partea PSD, până în 2012, când mandatul său a expirat, firma al cărei administrator este soția sa (Daniela Cuc) a câștigat mai multe contracte pe bani publici de la diferite comune din zonă, cum ar fi Ciurila și Mociu, dar și de la Spitalul municipal Turda sau Universitatea Tehnică din Cluj Napoca.

Pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului Cluj a fost publicat joi anunțul care premerge acordarea unei autorizații de către această instituție, condiție sine qua non pentru construirea obiectivelor dorite de firma al cărei asociat și administrator este soția lui Traian Florinel Cuc. Traian Florinel Cuc este director general al firmei SC Dynamic Logistics Center, firmă care deține 60 % din acțiunile societății Gentilia Construct: ”APM Cluj anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul “construire showroom, spălătorie auto, cantină+birouri, staţie de betoane, hală prefabricate beton+depozit prefabricate beton; construire împrejmuire şi amplasare panou publicitar”, propus a fi amplasat în loc. Turda, str. Câmpiei fn., titular S.C. Gentilia Construct SRL. Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecția mediului Cluj, str. Dorobanților nr.99, şi la sediul titularului , Turda, P-ţa M. Viteazu nr.1, ap.39, în zilele de luni, între orele 8,30-16,30 şi marţi – miercuri – joi – vineri între orele 8,30-14,30. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Cluj.”

Având în vedere că acest gen de obiective de investiții, cum este o stație de betoane, hală prefabricate beton etc. pot crea un disconfort accentuat celor din apropierea, poate că locuitorii din zonă ar trebui să-și spună părerea Agenției pentru Protecția Mediului Cluj, în perioada prevăzută de lege, înainte ca ei să nu mai poată face nimic.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh