17
Lun, Iun
6 New Articles

Turdaleaks
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Un nou comunicat de presă marca Păunel Tișe, se laudă cu fapte de vitejie care nu îi aparțin, dar nu ne spune, practic, nimic concret. Pare că dorința sa este de a ne băga într-o „ceață” și mai mare, în ceea ce privește motivele nefinalizării construcției depozitului de deșeuri al județului Cluj (intitulat pompos Centrul de Management Integrat al Deșeurilor), la 5 ani de la începutul acestora. Pe 20 martie 2012, în Ziua de Cluj se consemna, sub titlul  „Au început lucrările la noul sistem de gestionare a gunoaielor Clujului, vor fi gata în 14 luni, startul unuia dintre cele mai ciudate șantiere în care dispar bani cu nemiluita iar lucrările nu se mai termină. Turdenii sesizează promisiunea de finalizare cu rapiditate a construcției, tipică membrilor PD-L de atunci, acum ascunși în oastea PNL-istă, cu care ne-a obișnuit fostul edil Tudor Ștefănie în cazul Grădinii Zoologice. Și, tot coincidență, DNA Cluj tace în ambele cazuri.

Ce se mai preciza în articolul pomenit mai sus? „Construcţia CMID este una din activităţile proiectului "Sistem de Management Integrat al deşeurilor în judeţul Cluj", proiect în valoare totală de 255,3 milioane de lei fără TVA, derulat de CJ Cluj, şi finanţat de UE cu o sumă de 195,8 milioane de euro.

 Dar ce spune Tișe în comunicatul remis presei în 3 noiembrie 2017: „Consiliul Județean Cluj este cel care, în data de 7 ianuarie 2015, a sesizat DNA Cluj cu privire la o serie de nereguli grave și posibile infracțiuni în derularea proiectului SMID, inclusiv lucrări total necorespunzătoare, apreciate de experți ca fiind malefice, depuneri de deconturi ilegale și nejustificate ale unor lucrări etc. Aceste aspecte au fost, de altfel, conformate de expertizele tehnice efectuate.

Fiind direct prejudiciat ca urmare a faptelor penale ce au afectat normala derulare a acestui proiect, Consiliul Județean este cel mai interesat ca acest dosar să fie finalizat cât mai repede, prejudiciul să fie recuperat iar vinovații să fie sancționați.

Consiliul Județean Cluj a informat în permanență și cu promptitudine instituțiile abilitate, inclusiv DNA, cu privire la toate posibilele ilegalități intervenite în derularea proiectului SMID.

Consiliul Județean a acordat și va continua să acorde tot concursul necesar în vederea unei cât mai rapide finalizări a dosarului, urmând să furnizeze, ori de câte ori va fi nevoie, informațiile, clarificările sau mărturiile necesare, se arată în comunicatul semnat de Biroul de presă al Consiliului Județean Cluj.

Adică ce a vrut să spună Păunel Tișe? Să fim corecți, nu el este cel care a sesizat DNA, dimpotrivă, ar fi vrut, probabil, să evite astfel de controale. Și, tot probabil, le-a și evitat, câtă vreme DNA nu anunță finalizarea vreunei anchete, concluzii ș.a.m.d. Exact ca în cazul Jafului de la Grădina Zoologică din Turda. Plângerea către DNA Cluj împotriva asocierii firmelor de construcții (Atzwanger, Ladurner Impianti, SC Confort SA, SC Vel Service SA) și, respectiv, împotriva asocierii subcontractante  (Construcţii Napoca SA, Napocamin SA, Panpetrol COM SRL) este semnată vicepreședintele Vakar Istvan (UDMR) și vicepreședintele Ioan Oleleu (PSD), în perioada în care Uioreanu fusese arestat de DNA. Consilierul județean PNL, Mihai Seplecan, a făcut o altă plângere la DNA, împotriva funcţionarilor publici din cadrul CJ Cluj, el fiind la acea vreme viitorul președinte al CJ Cluj, omul care a făcut atâtea valuri în politica clujeană, scuzați cacofonia de neevitat, încât a fost mazilit, iar pe om îl vedem acum mai mult pe la „cele sfinte”

Să mai precizăm că firme  din asocierea subcontractantă au în spate aceeași „băieți deștepți” care se află în spatele firmelor ce sapă „în draci” în zona cimitirelor din Turda, fără ca autoritățile statului român să îi poată opri!

Rămași în ceața păuneliană, așteptăm reacții din partea DNA și a celorlalte organe care ar putea să evite rușinea ce a cuprins Județul Cluj, prin tergiversarea finalizării CMID, eșec ce se răsfrânge în mod direct asupra turdenilor, obligați de vreo doi ani să plătească mai scump gunoiul pentru ca deșeurile lor să fie transportate taman la Sfântu Gheorghe.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh