28
Ma, Iun
30 New Articles

Turdaleaks
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Lupta deputatului USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, cu sistemul în general și cu medicul Lucan și amicul său Emil Boc, în particular, nu a rămas neobservată. Deputatul USR pare să fi câștigat un capital electoral în timp scurt, care l-a transformat într-un posibil ajutor al celor care până acum nu au avut sori de izbândă în lupta cu politicieni ca Emil Boc.

Așa se face, probabil, că, așa cum am fost informați de sursele noastre, președintele Asociației Umanitare Evlavie, Ioan Maier, a depus o sesizare la USR prin care le atrage atenția asupra a ceea ce el consideră un abuz făcut de Emil Boc și Alin Păunel Tișe, în momentul construirii Cluj Arena. Maier îi acuză pe cei doi politicieni de deturnare de fonduri în cazul alocării sumei de 60 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, fond destinat strict și legal finanțării unor cheltuieli urgente apărute în timpul exercițiului bugetar, către bugetul județului Cluj pentru finanțarea  obiectivului de investiții Cluj Arena, cu încălcarea prevederilor conținute de Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice. Este vorba de perioada în care Boc era prim ministru iar Păunel Tișe ocupa aceeași poziție, de președinte al Consiliului Județean Cluj.

Reacția reprezentantului Asociației Umanitare „Evlavie” vine, probabil, pe fondul nemulțumirilor legate de refuzul repetat al președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Păunel Tișe, de a aloca fondurile necesare înființării unui nou serviciu social de tipul centru rezidențial, destinat asistenței și îngrijirii persoanelor cu handicap mintal, neinstituționalizate, aflate pe raza municipiului Turda. Maier susține că Tișe refuză cu toate că legea îl oblig la acest lucru, spre deosebire de finanțarea unor proiecte și activități de interes sportiv, în temeiul unor legi permisive care, spre deosebire de protecția socială, nu îl obligau să facă acest lucru.

Probabil că momentul ales de Maier, autorul unor plângeri în aceeași direcție la Parchet și DNA, are legătură cu capitalul de imagine câștigat în ultima perioadă de Emanuel Ungureanu, deputatul USR care a sesizat presupusele abuzuri ale medicului urolog Mihai Lucan, despre care useristul spune că este și a fost protejatul lui Emil Boc.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh