21
Dum, Iul
3 New Articles

Turdaleaks
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În urma materialului „Turdaleaks:   Dezvăluiri - Dumneavoastră nu trebuia să știți de acest document!”, m-am convins că mulți dintre cititorii noștri nu au înțeles semnificația acțiunii prezentate de noi, ca urmare a depunerii documentului emis de executorul judecătoresc la instituțiile care reprezintă Municipiul Turda.

Revenind așadar, trebuie să precizăm că documentul a fost emis la cererea uneia dintre cele trei persoane prejudiciate prin emiterea HCL-urilor atacate de prefectul clujean în contencios administrativ, documente anulate de instanța de fond prin Hotărârea nr. 1271/2015 din 15.04.2015.simona-baciu-cl

Mai spuneam că toate acele 12 hotărâri ale Consiliului local Turda au fost anulate, aruncând o umbră extrem de neplăcută asupra aleșilor noștri, despre care tot noi am afirmat de nenumărate ori că formează cel mai slab legislativ local de după revoluție. Iată încheierea pe portalul instanțelor de judecată: „Admite cererea de chemare în judecată. Anulează hotărârea nr. 122/15.05.2014 adoptată de Consiliul local al municipiului Turda, hotărârea nr. 128/11.06.2014 adoptată d
e Consiliul local al municipiului Turda, hotărârea nr. 129/11.06.2014 adoptată de Consiliul local al municipiului Turda, hotărârea nr. 130/11.06.2014 adoptată de Consiliul local al municipiului Turda, hotărârea nr. 131/11.06.2014 adoptată de Consiliul local al municipiului Turda, hotărârea nr. 132/11.06.2014 adoptată de Consiliul local al municipiului Turda, hotărârea nr. 133/11.06.2014 adoptată de Consiliul local al municipiului Turda, hotărârea nr. 134/11.06.2014 adoptată de Consiliul local al municipiului Turda, hotărârea nr. 135/11.06.2014 adoptată de Consiliul local al municipiului Turda, hotărârea nr. 136/11.06.2014 adoptată de Consiliul local al municipiului Turda, hotărârea nr. 148/11.06.2014 adoptată de Consiliul local al municipiului Turda, hotărârea nr. 129/11.06.2014 adoptată de Consiliul local al municipiului Turda şi hotărârea nr. 176/14.07.2014 adoptată de Consiliul local al municipiului Turda. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Cluj. Pronunţată în şedinţa publică din data de 15.04.2015.”

 

Intrând pe fir instituția executorului judecătoresc, conform noului Cod de procedură civilă, prin documentul prezentat de noi, o somație emisă în 9 iunie 2015 de către Societatea Civilă Profesională de Executori Judecătorești Stolnean Romeo Marius și Stolnean Oana, în dosarul exec. Nr. 397/2015, se cere DEBITORULUI (Consiliului local al municipiului Turda, în atenția domnului primar Tudor Ștefănie) să se conformeze deciziei civile pomenită mai sus, din dosarul nr. 3605/ 117/2014, ”executorie în temeiul art. 633 din C. pr. Civ. Prin care s-a dispus admiterea cererii formulate de către Instituția Prefectului Județului Cluj, în contradictoriu cu dvs., iar pe cale de consecință să informați Consiliul de Administrație actual cu privire la existența acestei decizii și să le comunicați că aceștia ocupă funcțiile de administratori ai Turda Salina Durgău SA în mod nelegal”.

Iată, așadar, că a sosit vremea ca alte organe, instituții oficiale ale Statului Român să dea dreptate unui umil jurnalist de provincie care de peste un an scrie în mai multe organe media de nenumărate ori că acest Consiliu de Administrație de la Turda Salina Durgău este ilegal. De ce informații sau documente mai au nevoie organele de cercetare, chiar penală, pentru a se autosesiza și a face lumină în acest caz în care s-au învârtit sume uriașe aparținând turdenilor, fără ca cineva să pățească ceva? Cum să mai aibă românii încredere în organele statului când turdenii văd că de un an Societatea Turda Salina Durgău, aparținând Municipiului Turda este jecmănită de un grup de interese instaurat ilegal la cârma „Perlei Turismului Turdean”?

Revenind la documentul executorului judecătoresc, acesta mai stipulează cererea adresată Consiliului local și în atenția primarului Tudor Ștefănie care spune următoarele: „să luați o hotărâre de Consiliu Local prin care să dispuneți  revocarea actualului Consiliu de Administrație de la S Turda Salina Durgău SA și să reinstaurați vechiul Consiliu de Administrație” se spune în documentul citat.

Ca și o concluzie, la finalul documentului prezentat în exclusivitate de Turdainfo, cerere executorului, obligatorie, este de a repune în funcție fostul Consiliu de Administrație și nu, cum am auzit că dezinformează cadre ale PNL Turda, prevederea subsidiară de mai mică importanță, ca debitorul să plătească creditorului suma de 400 de lei reprezentând cheltuieli de executare.

Codul de procedură civilă prevede sume de bani cuprinse între 100 și 1.000 lei pentru fiecare zi de întârziere. Din 9 iunie până în prezent s-a strâns o sumă frumușică, nu-i așa, pe care Municipiul Turda o datorează celor trei nedreptățiți de aleșii locali și de primarul turdean, dacă instanța va stabili astfel. Cine va plăti acei bani? Nu cumva tot turdenii, așa cum s-au plătit două salarii de viceprimar pentru o perioadă de câteva luni, din bugetul local? De ce nu se impută acei bani celor vinovați? Există o cârdășie între aleși care aduce pagube bugetului local, al turdenilor?

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh