20
Sam, Iul
3 New Articles

Covid-19 și Vaccinare
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Instituția Prefectului Județului Cluj și Inspectoratul Școlar Județean au luată hotărârea să prezinte opiniei publice, prin intermediul mass media, situația epidemiologică din școli și grădinițe, o dată pe săptămână, miercurea. Azi fiind una dintre acestecovid 19 elevi cadru turda campia turzii zile alese pentru a fi un pic mai transparente, cele două instituții ne-au pus la dispoziție un tabel cuprinzând aceste informații.

 

Turda

 

Informarea relevă că, la Turda, la data de 29 septembrie 2021  un număr de 12 elevi au fost depistați cu Covid-19,  3 cazuri în rândul personalului didactic + nedidatic + auxiliar, 287 de elevi au trecut cu cursurile în online iar 7 clase de la școli și două grupe de grădiniță au trecut în online.

Cea mai afectată școală este, conform datelor furnizate de instituțiile mai sus pomenite, Școala Gimnazială „Avram Iancu”, din Micro I, unde 4 elevi au fost diagnosticați Covi-19, un cadru didactic, nedidatic sau auxiliar este în aceeași situație, iar 97 de elevi, din 4 clase au trecut cu cursurile în online. La școala din cartierul învecinat Școala Gimnazială „Ioan Opriș" Turda se înregistrează un cadru cu Covid-19, iar 29 de elevi au trecut în online, dar tabelul indică 0 (zero) clase cu cursuri suspendate. La Școala Gimnazială „Horea Cloșca și Crișan" este tot un elev confirmat pozitiv Covid-19,  23 de elevi trecând la cursuri online, o clasă având cursurile față în față suspendate.

La Colegiul Național „Mihai Viteazul” se înregistrează 3 elevi cu coronavirus, astfel că 28 de elevi din două clase fac cursuri online iar Colegiul Tehnic Turda raportează un elev cu coronavirus și alți 6 care fac cursuri online.

Grădinița cu Program Prelungit „Prichindelul Isteț" Turda înregistrează două cazuri de elevi, un cadru iar 46 elevi din două grupe au cursurile față în față suspendat.

Grădinița Cu Program Prelungit „Sfânta Maria" Turda are două cazuri la personal  iar 58 de elevi au cursurile suspendate, deși tabelul indică 0 clase afectate!

 

Câmpia Turzii

 

La Câmpia Turzii, cea mai afectată instituție școlară este Liceul Teoretic "Pavel Dan" Câmpia Turzii, cu 8 elevi cu Covid-19, un cadru, 160 de elevi în online și 6 clase cu cursurile fata în față suspendate. Un elev de la Colegiul Tehnic "Victor Ungureanu" Câmpia Turzii a contractat virusul dar nicio clasă sau vreun alt elev nu au trecut în online. La Grădinița cu Program Prelungit "Pinocchio" Câmpia Turzii un cadru este pozitiv la Covid-19.

 

 

Școli în Scenariul 2

 

Bineînțeles că cele mai afectate de noul coronavirus sunt instituțiile școlare din municipiul reședință de județ. Cu toate acestea, în niciuna dintre școlile, liceele sau grădinițele din Cluj-Napoca nu s-a trecut a scenariul 2.

În județ există însă patru școli care își desfășoară activitatea în condițiile prevăzute de scenariul 2.

Una este Școala Gimnazială Cătina, din com. Cătina care înregistrează azi o rată a incidenței cazurilor de Covid-19 de 12.20 la o mie de locuitori, calculată pentru perioada 12.09.2021-25.09.2021. Două școli din comuna Geaca, a cărei rată a incidenței a ajuns azi la 5.61, este vorba de Școala Gimnazială Geaca, și Școala Primară „Nicolae F. Negruțiu" Sucutard, din aceeași comună.

O altă instituție școlară în scenariul 2 este Școala Primară Jichișu De Jos, com. Jichișu De Jos care înregistrează azi o rată a incidenței cazurilor de Covid-19 de 10.49 la o mie de locuitori, calculată pentru perioada 12.09.2021-25.09.2021.

 

Județul Cluj

 

Pe județ la data de 29 septembrie se înregistrează nu mai puțin de 438 elevi cu Covid-19 și 116

cazuri personal confirmat Covid-19 didactic+nedidatic+auxiliar, 6810 copii/elevi din clasele/grupele cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate și 258 de grupe/clase suspendate (din cauza apariției cazurilor de COVID-19 la elevi).

 

 

 

Cluj-Napoca are o rată a incidenței de 6.03 la mie iar județul Cluj 4,54 la mia de locuitori.

 

Tabelul cu toate cazurile din învățământul preuniversitar afectate de Covid-19, din județul Cluj, poate fi consultat aici: Clase-suspendate_29.09.pdf (gov.ro)

 

CItește și: 

Cum vor funcționa unitățile de învățământ în noul an școlar?

Pin It