20
Sam, Iul
3 New Articles

Covid-19 și Vaccinare
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Pagina de Facebook RoVaccinare publică, sub semnătura Dr. Cristian Apetrei, profesor român de boli infecțioase și microbiologie în Divizia de boli infecțioase a Departamentului de Medicină la University of Pittsburgh, SUA, câteva considerații de specialitate pe marginea studiului realizat pe peste 1 milion de persoane în Israel și publicat în The New England Journal of Medicine: „Datele pe care le așteaptă toată lumea sunt în: https://www.nejm.org/doi/pdf/10.1056/NEJMoa2114255

Israelul raportează datele privitoare la doza a treia. Sunt incluși peste 1 milion de vaccinați cu vârste de peste 60 de ani și care primiseră vaccinare completă cu cel puțin 5 luni înainte de boost.studiu israel booster
În analizele primare au fost comparate ratele cazurilor confirmate de COVID-19 între cei care primiseră booster cu cel puțin 12 zile mai devreme și cei care nu primiseră booster (dar fuseseră vaccinați în prealabil).
În analizele secundare au fost comparate rezultatele la 4-6 zile după boost și cele la >12 zile după boost.
Rezultatele confirmă fără drept de apel că ratele infecțiilor confirmare la cei care au primit boost au fost mai mici cu un factor de 11.3, în timp ce ratele infecțiilor severe au fost mai mici cu o rată de 19.5. Ratele după mai mult de 12 zile de la boost au fost mai mici cu un factor de 5.4 decât cele înregistrate la 4-6 zile de la boost.
Astfel, studiul confirmă fără drept de apel că ratele de infecție și de boală severă au fost substanțial mai mici la cei care au primit booster în comparație cu indivizii care au primit două doze.
Asta ați dorit să auziți?
Și, îmi pare rău să mă repet: dacă trăiești în România, ești nevaccinat, vezi spitalele pline și cazuri care survin în serie la nevaccinați, dacă vezi și astfel de date care sunt confirmate în toate jurnalele medicale, singura atitudine normală este să te duci repede la vaccinare (evident, dacă nu ai contraindicații). Dacă nu, trebuie, DAR TREBUIE, să te duci rapid la psihiatru. Vă doresc o săptămână excelentă”, susține  Dr. Cristian Apetrei pe pagina RoVaccinare.
Pin It