20
Sam, Iul
3 New Articles

Covid-19 și Vaccinare
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Dovada! Ministerul Sănătății din Singapore NU a concluzionat că boala Covid-19 este cauzată de o bacterie!

O informație falsă, preluată în zeci de postări în limba română, a fost distribuită de sute de mii de ori în luna noiembrie. „Știrea bombă” susține că oamenii de știință din Singapore au efectuat prima autopsie din lume a unui pacient cu Covid-19 și au descoperit că boala este de origine mai degrabă bacteriană decât virală.
Ministerul Sănătății din Singapore a negat aceste afirmații, care au circulat pe rețelele de socializare în mai multe limbi încă de anul trecut. Mai mult, prima autopsie a unui pacient cu Covid-19 a fost efectuată în februarie 2020 în China, iar experții și autoritățile sanitare au confirmat că boala este cauzată de un virus, nu de bacterii.

România nu este singura țară în care sunt promovate astfel de informații false!
Postarea este o traducere literală în română a unei afirmații false pe care AFP Singapore a verificat-o deja în august 2021 în limba engleză. Afirmația a fost, de asemenea, distribuită de mii de ori în noiembrie 2021 în cehă și finlandeză. Versiunile aproape exacte ale aceleiași farse mai susțin că această descoperire a fost făcută în Italia (în maghiară și franceză), Rusia sau Germania.

 

RO VACCINARE

Pin It