17
Lun, Iun
6 New Articles

Covid-19 și Vaccinare
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Am făcut doza booster. Certificatul digital COVID se actualizează automat?
Nu. Trebuie să generați un nou certificat din aplicația https://certificat-covid.gov.ro.
Doza de rapel (booster) are rolul de a crește semnificativ nivelul de protecție împotriva COVID-19 după o anumită perioadă de timp.
Unde pot efectua doza de rapel (booster)?
Toate persoanele eligibile se pot vaccina în centrele de vaccinare existente și vizibile în platforma de programare (https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/) sau în cabinetele medicilor de familie.
Persoanele eligibile care doresc să efectueze doza de rapel (booster) se pot programa la vaccinare prin platforma de programare sau se pot prezenta direct în centrul de vaccinare. Lista centrelor o găsiți aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.
Dozele pentru rapel (booster) sunt aceleași doze utilizate pentru schema de vaccinare primară. Singura diferență față de schema de vaccinare primară este pentru persoanele care au efectuat 2 doze de Moderna și doresc să le fie administrate același tip de vaccin. În această situație, doza este înjumătățită.
În România, pentru doza de rapel (booster), sunt autorizate vaccinurile Comirnaty – Pfizer BioNTech, Spikevax – Moderna și Janssen – Johnson&Johnson.
Recomandarea CNCAV este pentru efectuarea unui vaccin pe bază de ARN mesager (Comirnaty sau Spikevax), dar se poate administra, la cerere, vaccinul Janssen doar pentru persoanele care au efectuat același vaccin în schema de vaccinare primară.
Totul despre efectuarea dozei de rapel (booster): https://vaccinare-covid.gov.ro/doza-de-rapel-booster/
Informații despre generarea certificatului digital COVID: https://vaccinare-covid.gov.ro/certificat-verde-electronic/
Pin It