06
Lun, Mai
6 New Articles

De la cititori
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Am primit la redacție următorul mesaj, din partea unuia dintre cititorii noștri, Ioan Maier, președintele Asociației Umanitare Evlavie: „ASOCIAȚIA UMANITARĂ EVLAVIE a încercat în repetate rânduri să ia legătura cu Casa Locală de Pensii Turda în scopul transmiterii, prin fax, email, unei adrese prin care solicitam lămuriri cu privire la diminuarea pensiei de urmaș a două tinere, orfane de ambii părinți și cu probleme neuropsihice, încadrate în grad de handicap, așa după cum a putut lesne constata și doamna ministru, nu am reușit decât într-un târziu, când am aflat faptul că unitatea nu dispune de fax, situație în care am solicitat o adresă de mail, moment în care funcționara cu care vorbeam, extrem de iritată de faptul că o deranjăm, ne-a răspuns obraznic să așteptăm ca să întrebe pe cineva care este adresa!? După un timp la aparat a apărut, de data asta, un funcționar care, pe un ton iritat, ne-a comunicat într-o vădită silă, o adresă de mail... Motiv pentru care ASOCIAȚIA UMANITARĂ EVLAVIE, va depune, în timpul ce urmează, o plângere administrativă, în atenția doamnei ministru Alexandru, împotriva funcționarilor publici din cadrul Casei Locale de Pensii Turda”.pensii turda

Cititorul nostru ne mai relatează că, atunci când a încercat să transmită solicitarea către Casa Locală de Pensii Turda, demersul său a eșuat, primind un mesaj de eroare specific căsuțelor de email pline. Pentru cei care nu cunosc, lăsarea unei căsuțe poștale să se umple este o metodă ieftină și de prost gust la care apelează multe instituții, mai ales cele de stat, pentru a „băga capul în nisip”, ca struțul, în loc să ajute pe cei în slujba cărora sunt.

Comunicarea defectuoasă pe care o semnalează cititorul nostru nu este singura problemă de care s-a lovit la Casa Local de Pensii Turda, o instituție inaccesibilă până și organelor de presă, după ce, un cap „luminat” a decis ca singura instituție care dă relații despre chestiuni legate de casele locale din județ să fie Casa Județeană de Pensii Cluj, care are purtător de cuvânt etc.

Adresa pe care Ioan Maier dorea să o transmită era o cerere de informații, solicita motivarea reducerii cuantumului pensiilor de urmaș a două persoane asistate social, ale cărui curator este. Cele două asistate social, diagnosticate cu probleme de sănătate mintală, primeau până în urmă cu câteva luni o pensie de urmaș cumulată pentru amândouă, de 1280 lei, in timp ce prin decizia nr. 132040 din 10.12.2019 veniturile lor, cumulat, s-au stabilit in suma de 1082 lei, înregistrându-se astfel un minus de 198 lei. Așa că omul dorea explicații. Explicații pe care nu le-a primit nici până azi, deși, într-un final, s-a deplasat la sediul Casei Locale de Pensii și a înregistrat solicitarea, ca pe vremea lui Pazvante....

Ceea ce i s-a întâmplat acestui contribuabil, vine „mănușă” pe cele descoperite de însuși ministrul

Ministrul muncii și protecției sociale, Violeta Alexandru, încearcă să schimbe un sistem redundant și retrograd care funcționează, ca o caracatiță bătrână și supraponderală, în întreaga țară.  Poate ministrul liberal, prin metodele pe care a început să le implementeze va scoate aceste case de pensii din starea de letargie și dolce far niente, pentru ca românii să nu mai fie umiliți, puși pe drumuri, pasați, amețiți și amăgiți de niște oameni care, dacă nu le place postul și munca pe care o fac, pot pleca oricând, nu-i ține nimeni în scaunele călduțe și bine plătite de la stat. Că de aceea se numește stat, de la starea muncii lor.

„A venit momentul să spargem zidurile inutile care despart cetățenii de serviciile de calitate pe care le merită. Încep cu o Casă de Pensii din București. Extindem în țară.

La Casele de Pensii la care am mers, din nou, astăzi mă revoltă să văd pensionarii stând cu spatele aplecat cerând informații printr-o ușiță sau fereastră dincolo de care angajatul Statului stă comod pe scaun. De ce să nu stea și angajatul și pensionarul pe câte un scaun? Aici vin oameni în vârstă, mulți în baston, oameni care așteaptă în picioare să le vină rândul.

Faptul că există un zid cu o fereastră care se deschide când consideră reprezentantul instituției denotă că între Stat și cei pe care îi deservește există un obstacol. Pe care îl vom înlătura ca cele două părți să fie egale iar comunicarea și parcurgerea actelor dintr-un dosar să se facă în cele mai transparente și umane condiții. Nu vreau nimic ieșit din comun, vreau normalitate. Vor lua loc la o masă simplă, cu toate hârtiile la vedere, cu pensionarul așezat comod pentru a pune toate întrebările pe care le are.

Obișnuite sau mai puțin obișnuite, inițiativele mele au legătură cu faptul că îmi pasă de oameni.

În curând desființăm zidurile. Pensionarii și angajații Statului se respectă între ei”, a consemnat ministrul muncii și protecției sociale într-un experiment pe care vi-l prezentăm mai jos. Poate că, o inspecție inopinată la Casa de Pensii Turda va repune sistemul din această zonă pe „roate”, iar un exemplu ar putea urni rotițele angrenajului în întreaga țară.

Plângerea făcută de Ioan Maier a ajuns la ministrul Violeta Alexandru. Între timp, dacă șefii Casei județene de Pensii pot coborî din ”turnul” lor ”de fildeș”, așteptăm poziția lor, oficială, în legătură cu cazul prezentat de noi, aici, pentru a le-o aduce la cunoștința cititorilor noștri.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh