19
Mie, Iun
5 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Punct de vedere pe marginea ședinței extraordinare a Consiliului Local Câmpia Turzii din 09/01/2018.

După cum s-a sfârșit anul 2017, la fel a început și anul 2018, în ceea ce privește organizarea ședințelor de consiliu local. Ceea ce am semnalat după fiecare din ședințele din anul 2017, ședințe la care am participat în calitate de consilier local, și anume modul deficitar în care sunt organizate acestea, este un fapt cât se poate de real.
Din păcate, este o practică a executivului de a ne propune în consiliu local, spre dezbatere și vot, proiecte de hotărâre cu materiale anexate întocmite greșit sau incomplete. Este și cazul ședinței din 09/01/2018, ședința în care au fost reluate două proiecte de hotărâre din ședința din 29/12/2017.

În ședința din 29/12/2017, depășind-și prerogativele pe care le are în calitate de participant la ședințele de consiliu local, d-l primar a jignit într-un mod de neacceptat consilierii locali care au lipsit la acea ședință. Jignirile au fost reluate și în conferința de presă ce a urmat ședinței, consilierii locali din opoziție, inclusiv subsemnatul, fiind etichetați ca “sabotori politici”, că am pus “interesul politic mai presus decât interesul orașului”. Probabil din disperare că nu mai deține majoritatea absolută în consiliul local (respectiv nu mai are controlul asupra a 2/3 din consilierii locali) ne-a „amenințat” că de fiecare dată când nu este votat un proiect care necesită aceasta majoritate, va face o conferința de presă și, conform obiceiului, va „împroșca” persoanele care i se opun cu „noroi”.

Spre liniștea d-lui primar, PMP Câmpia Turzii a transmis un comunicat prin care se angajează să nu blocheze niciun proiect de hotărâre fără motiv, cu condiția ca hotărârea de consiliu local sa fie în beneficiul cetățenilor din Câmpia Turzii și să fie corect întocmită.

Ceea ce nu a fost cazul ședinței de consiliu local din 09/01/2017, o ședință cu trei puncte pe ordinea de zi. La ultimul punct de pe ordinea de zi ni s-a solicitat aprobarea și însușirea inventarului public al municipiului Câmpia Turzii, punct care a generat multe și aprige discuții. Un proiect de hotărâre cu multe greșeli, constatate atât de consilierii din opoziție cât și de consilieri din PNL.
Consilierii locali din opoziție am fost jigniți din nou de către d-l primar, mai nou edilul și-a permis să jignească și cetățenii care au votat alte partide decât PNL.

Ipocrizia d-lui primar a fost iarăși scoasă pe tapet, solicitând alianței aflată la guvernare PNL-UDMR- PPU SL să se abțină de la votul proiectului de hotărâre în cauză și astfel acesta să nu fie aprobat. Este același proiect de hotărâre pentru care am fost jigniți foarte urât consilierii locali din opoziție, în ședința de la sfârșitul lunii decembrie și în conferința de presă ce a urmat.
Elegant din partea primarului ar fi să-și ceară scuze pentru declarațiile făcute, dar cu siguranță acest lucru nu se va întâmpla.

Probabil, d-l primar confundă ședințele de consiliu local cu ședințele operative pe care le are cu angajații primăriei sau cu ședințele de partid în care poate face și spune ce vrea.
Consiliul Local Câmpia Turzii nu este format numai din partide slugarnice d-lui primar, mai sunt și alți consilieri locali care își permit să-i semnaleze și deficiențele ce apar în administrarea localității noastre, deficiențe care, din păcate, sunt tot mai multe. 
Având în vedere modul dictatorial și agresiv în care se comportă, probabil d-l primar așteaptă să fie lăudat tot timpul și de toată lumea, însă, pentru acest lucru va trebui să se mute în Coreea de Nord sau în alt stat comunist, nu să fie primar într-o localitate dintr-o țară membră UE.

 

 

Cu stimă,
Adrian Mischian
Consilier local

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh