24
Mie, Apr
6 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cine a făcut armată adevărată, cunoaște toate mizeriile, tâmpeniile și aberațiile pe care un soldat în termen le poate pătimi de-a lungul stagiului militar. Umilințele și exacerbarea spiritului animalic într-un areal cu prea mult testosteron pe metru pătrat erau la ordinea zilei. Dar cea mai oribilă dintre toate manifestările răcanilor era lașitatea.

Ce legătură are cu Consiliul local din Câmpia Turzii, vă veți întreba?

Am relatat în ultimul an despre luările de cuvânt acide și critice la adresa primarului Dorin Lojigan, venite din partea consilierului PPU-SL Vasile Simion Tot. Ultima sa luare de poziție, din 9 ianuarie 2018, la prima ședință a Consiliului local pare să-l fi supărat foarte tare pe întâiul stătător al urbei. Așa cum, la acea ședință, constatând incompetența subordonaților săi, a cerut consilierilor PNL, al căror șef de partid este, să voteze „abținere”, pentru a ieși oarecum elegant dintr-o situație jenantă, tot așa este posibil să le fi cerut acelorași aleși locali, ce nu-i ies din cuvânt, să-l pedepsească pe Vasile Simion Tot.

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare din 5 februarie a existat o singură „urgență”: stabilirea componenței delegației municipiului Câmpia Turzii la Mohacs, în Ungaria, în perioada 9-12 februarie 2018. O urgență care spune totul despre modul de lucru din cadrul Primăriei Câmpia Turzii în perioada mandatului lui Lojigan. Asta pentru că invitația primarului din Mohacs are data de 3 ianuarie (vezi facsimil) și nu cred că în anul de grație 2018 depeșa cu pricina a fost trimisă prin poștalion. Cu toate acestea, ea este înregistrată doar la data de 8 ianuarie (doar atunci s-a început munca la Primăria Câmpia Turzii, după sărbători?), ceea ce arată diferența dintre români și unguri, nu neapărat în avantajul nostru...

Ei bine, în 8 ianuarie primarul pune o rezoluție pe invitația de la maghiari: „Dna Munteanu, propuneri dintre angajații primăriei, inițiați proiect HCL”. Următoarele adnotări pe documentul care și-a pornit traseul prin primărie este din data de 30 ianuarie 2018! (vezi facsimil) Apoi, la aproape o săptămână, ședință extraordinară pentru a se stabili cine merge la Mohacs! Încă un indiciu referitor la modul de lucru din Primăria Câmpia Turzii în acest mandat este dat de faptul că primarul maghiar al orașului înfrățit cu Câmpia Turzii, Mohacs, a solicitat, în invitația trimisă primarului Lojigan: „Drag coleg! Vă rog să ne comunicați participarea la festivalul Bușo până la data de 20 ianuarie, numărul participanților în delegație, data sosirii și plecării”. Când credeți că i-a răspuns Lojigan? În ultima zi din ianuarie: „Vă mulțumim pentru invitația dumneavoastră și vă confirmăm prezența noastră la Festivalul Buso cu mare bucurie. Din partea Municipiului Câmpia Turzii, în perioada 09-12 februarie 2018, va participa o delegație formată din  8 persoane. Data sosirii va fi 9 februarie iar a plecării 12 februarie 2018”, precizează Lojigan, cu doar 11 zile de întârziere față de solicitarea primarului ungur!

Lista de doritori a se deplasa în Ungaria a fost definitivată înaintea începerii ședinței din 5 februarie 2018! Pe listă erau două persoane mai mult decât numărul maxim care putea fi transportat de mașina primăriei, 7+1 șofer: Vituș Ioan - consilier local UDMR, Nagy Ana Maria - consilier local UDMR, Socaciu Alexandru - consilier local PNL, Ciobanu Octavian - consilier local PSD, Isac Tudorache Ionel – consilier local PSD, Tot Vasile Simion - consilier local PPU-SL, Mischian Adrian - consilier local PMP, Șopterean Nicolae – angajat Primăria Câmpia Turzii, Roman Lucrețiu – angajat Primăria Câmpia Turzii, Mureșan Adrian – angajat Primăria Câmpia Turzii.

A urmat votul secret, cu următoarele rezultate:

Vituș Ioan - consilier local UDMR  - 15 voturi pentru

Nagy Ana Maria - consilier local UDMR - 15 voturi pentru

Socaciu Alexandru - consilier local PNL - 15 voturi pentru

Ciobanu Octavian - consilier local PSD - 15 voturi pentru

Isac Tudorache Ionel – consilier local PSD - 12 voturi pentru, trei împotrivă

Tot Vasile Simion - consilier local PPU-SL - 7 voturi pentru, 8 împotrivă

Mischian Adrian - consilier local PMP - 15 voturi pentru

Șopterean Nicolae – angajat Primăria Câmpia Turzii - 8 voturi pentru, 7 împotrivă

Roman Lucrețiu – angajat Primăria Câmpia Turzii - 3 voturi pentru, 12 împotrivă

Mureșan Adrian – angajat Primăria Câmpia Turzii - 15 voturi pentru

Ca urmare, Vasile Simion Tot este singurul ales local de pe listă care rămâne pe dinafară după votul colegilor săi. Ce răzbunare! Mai ales că Vasile Simion TOt a mai fost la Mohacs, de trei ori, deci, pagubă-n ciuperci.

Un obicei mitocănesc și barbar în Armata Română, pe vremea lui Ceaușescu și ani buni după, era ca, arunci când vreun gradat avea „boală” pe tine, să-i întărâte pe colegii tăi împotriva ta. Li se dădeau ordine neplăcute, erau șicanați, trântiți prin noroaie, consemnați în unitate, etc. avându-se grijă să se precizeze că toate acestea se întâmplă din cauza lui „cutare” cătană. Rezultatul era un gest de extremă lașitate: seara, în dormitor, cel cu pricina se trezea cu o pătură în cap și șuturi și pumni menite a-l pedepsi în anonimat, ca el să nu știe care dintre colegii săi i-au aplicat această mizerabilă corecție.

Bine că nu există nicio analogie între cele întâmplate în Consiliul local Câmpia Turzii și lipsa de eleganță și curaj a răcanilor din poveste!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh