19
Vi, Apr
20 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Așa cum ne-a obișnuit, consilierul PMP, Adrian Mischian, prezintă pe pagina sa de Facebook, după fiecare ședință de Cpnsiliu local, poziția sa față de anumite proiecte de pe ordinea de zi. O decizie luată de el în urmă cu câteva luni, una lăudabilă, care ar putea constitui un exemplu pentru toți aleșii locali, într-o lume politică în care, deși sunt obligați de lege să-și depună anual un raport de activitate la Secretariatul Consiliului local, prea puțini consilieri o fac. Și nu vorbim aici doar de cei din Câmpia Turzii ci și de cei din Turda și de aiurea.

Ultima ședință a Consiliului local din Câmpia Turzii a fost una mai încinsă, normal, fiind aferentă lunii lui Cuptor. Puteți urmări aici discuțiile în contradictoriu purtate în plenul său: 

Ședința Consiliului local Câmpia Turzii - dispute cu tema TETAROM V, de la Luna

Revenind la poziția consilierului Adrian Mischian, iată mai jos relatarea sa integrală: „Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpia Turzii din luna iulie 2018 nu a ieșit din tiparul obișnuit, cu aceleași discuții aprinse între conducerea administrației locale și opoziție, cu proiecte de hotărâre ce necesitau discuții în comisiile de specialitate, în care inițiatorii să lămurească anumite aspecte, dar care, ne sunt aduse cu 10-15 minute înainte de ședință, cum a fost cazul proiectului ce viza contractul de asociere în vederea constituirii și funcționării Parcului Industrial Tetarom 5.

Acest punct de pe ordinea de zi a generat discuții, opoziția criticând faptul că proiectul de hotărâre nu a fost prezentat spre studiu din timp. Este și motivul principal pentru care am votat împotriva proiectului, pe lângă faptul că principalele beneficii le va avea Comuna Luna, în condițiile în care Municipiul Câmpia Turzii are propriul parc industrial, iar platforma industrială Mechel este un loc mult mai propice pentru dezvoltare industrială, în comparație cu un teren destinat pășunatului, aflat în circuitul agricol al Comunei Luna.

Pentru că administrația locală uită mereu să facă dezbateri publice pe proiecte ce vizează comunitatea noastră, încerc să vă prezint eu câteva aspecte din contractul de asociere dintre Consiliul Județean Cluj, Comuna Luna si Municipiul Câmpia Turzii, pentru înființarea Tetarom 5.

Extras contract de asociere – art. 5.3.2: ”Pe întreaga durată de existență a parcului industrial, Comuna Luna va încasa toate obligațiile financiare ce cad în sarcina rezidenților, respectiv taxe, impozite și alte obligații prevăzute de legislația în vigoare, care se fac venit la bugetul local.”

Extras contract de asociere - articol 5.4.3, capitol drepturi, obligații și atribuții Partener 2 (Mun. Câmpia Turzii): ”Să sprijine demararea activității în parcul industrial prin realizarea unei investiții de tip spin-off, direct sau indirect printr-o societate cu capital majoritar al Municipiului Câmpia Turzii”.

Spin-off-urile sunt întreprinderi, care urmează să se înființeze pe baza unui rezultat obținut dintr-un proiect de cercetare al unei organizații științifice de drept public (instituție de cercetare sau universitate), fiind create în cadrul unei instituții gazdă (în cazul nostru TETAROM 5). Din explicațiile primarului Câmpiei Turzii, este o investiție de circa 1.200.000 Euro (nu ne-a spus daca e cu/fără TVA) suportată integral de la bugetul local al Câmpiei Turzii, realizată în Comuna Luna cu toate că, localitatea noastră are propriul parc industrial.
Intreprinderea de tip spin-off este un concept inovativ, care poate fi asociat foarte bine cu sinergiile ce decurg dintr-un incubator de afaceri, dar, din păcate, guvernarea PNL-UDMR-PPUSL și primarul Câmpiei Turzii a transformat incubatorul de afaceri în sediu de poliție.

Personal, trec cu vederea jignirile pe care consilierul județean Cristian Haiduc le-a avut la adresa mea și a consiliului local, nu este prima dată și probabil nici ultima când o face, trec cu vederea și acuzațiile de populism pe care le face, în mod repetat, la adresa mea, consilierul PNL Mihail Patrițiu, chiar nu mă interesează părerea lor, probabil sunt sarcini de partid.

În schimb, ceea ce gândesc locuitorii din Câmpia Turzii mă interesează foarte mult și aștept cu interes punctele dvs. de vedere”, consemnează Adrian Mischian - consilier local CL Câmpia Turzii.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh