23
Ma, Apr
10 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Altădată prieteni, politicienii din Câmpia Turzii de numele cărora se leagă, la propriu, starea localității din ultimii 6-7 ani, se ceartă peste tot și se „povestesc” pe unde apucă. Fără să conștientizeze ambulanta campia turziică pe cetățeanul care merge la vot nu îl interesează care are dreptate, ci vrea să vadă fapte, multe și consistente, nu bâlci. Pentru că trăim într-o epocă în care alegătorul pare să se fi săturat de „pâine și circ” și vrea mai mult. Vrea politică nouă, vrea onestitate, vrea adevăr. Dar cum să discearnă omul care este adevărul în condițiile în care majoritatea politicienilor, inclusiv cei noi, USR, Plus, etc., manipulează opinia publică de fiecare dată când are ocazia.

 

Mai deunăzi, bunăoară, deputatul de Turda a emis un comunicat de presă care nu-i face cinste. În care pune adevărul să se întâlnească cu minciuna, scuzați inevitabila cacofonie de la propriu și figurat, creând nimic altceva decât o mare gogomănie. Cristina Burciu afirma că „Majorarea alocațiilor pentru copii este un câștig important al votului Legii bugetului de stat pentru acest an, reușit de majoritatea parlamentară PSD, în ciuda împotrivirii opoziției”. Asta când toată lumea știe că votul PSD s-a dat din greșeală, la inițiativa unui abil deputat liberal. Motiv pentru care, opinia publică, dar și politicienii adverși, în frunte cu primarul Câmpiei Turzii, liberalul Dorin Lojigan, a taxat ieșirea deputatului turdean, pe rețelele de socializare.

Subiectul rândurilor de față, dacă tot am ajuns la Lojigan, ne duce la mărețul eveniment de ieri pentru Câmpia Turzii, de primire a unei ambulanțe noi nouțe la Serviciul de Ambulanță de la Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna” din Câmpia Turzii. Un eveniment care, pe vremea unui primar ca Ioan Vasinca, fie-i țărâna ușoară, sau a actualului Ioan Roman de la Viișoara, ar fi fost ceva banal. „ – Are spitalul nostru nevoie de o ambulanță!”, s-ar fi adresat Vasinca aleșilor locali din vremea lui. „- No, ridicați mâinile și votați să cumpărăm una să le-o dăm”, ar fi sunat vorbele transpuse-n fapte, ale iubitului primar.

De ce unii politicieni nu învață nimic? De ce, când luptă pentru o funcție, știu cum să o facă, iar când ajung la ea, se transformă în niște neinspirați și... mă opresc aici, punând zăgaz șuvoiului de epitete ce au format o tornadă în mintea mea, forțând să iasă pe gură, sau aici, în scris.

„Urmare a insistențelor noastre și a accentuării în mod repetat a nevoii de reglementare a situației ambulanțelor pe raza municipiului Câmpia Turzii, dar în special datorită eforturilor depuse de către Serviciul de Ambulanță Cluj, municipiului nostru i-a fost atribuită încă o ambulanță de tip B, complet dotată pentru a deservi urgențele medicale. Aduc mulțumiri domnului doctor Horia Simu pentru preocupare si implicare în rezolvarea acestei nevoi stringente pentru Câmpia Turzii. Ne dorim ca de acum, situațiile medicale deosebite din comunitatea noastră sa fie soluționate în mod prompt și cu succes, în cel mai scurt timp. Nu este mult dar este încă un pas”, se lăuda primarul Dorin Lojigan ieri,  fără să conștientizeze că nu a făcut decât aceeași greșeală ca deputatul Cristina Burciu, de la Turda. Amândoi și-au arogat meritele altora. Desigur că e și reușita lui Lojigan, cum este și a Cristinei Burciu, dar doar pe jumătate. Și pentru că întotdeauna, în politică, atunci când tu îți arogi un merit pe care nu îl ai, se găsește imediat, o forță egală și de sens contrar, exact cum ne învață principiul al III-lea al dinamicii, care se aplică, iată, și în politică, precum și în majoritatea domeniilor existenței noastre. În cazul de față Petre Pop, city managerul Câmpiei Turzii. Adică liderul PSD, care îl contrazice pe liderul PNL. Ce surpriză!

„Datorită Guvernul României PSD +ALDE, care a achiziționat peste 1200 de AMBULANȚE, astăzi Câmpia Turzii are o nouă Ambulanță dotată la standarde UE.
Chiar dacă liberali și-au făcut un obicei din a se lăuda, pe Facebook, cu realizările altora, (realizări la care nu au nici cea mai mică contribuție), noi o să vă informăm corect. Ambulanța nouă primită de Câmpia Turzii, este achiziționată printr-un program aplicat de Guvernul României, condus de Viorica Dăncilă. Administratia de la Câmpia Turzii, nu a avut nicio contribuție în achiziționarea ei, și nici nu au decis atribuirea ei. Concluziile de trageți dvs”
, își spune Petre Pop opinia pe rețelele de socializare. Da, acolo, pentru că multe formațiuni politice și instituții sunt cuprinse de o lene, dată de salariile mari și munca puțină, care, cu siguranță, îi va costa la alegeri. Au uitat de comunicate de presă, amăgindu-se că Facebook-ul poate suplini mass media. Putem afirma că nici Petre Pop nu are dreptate în totalitate, întrucât, cu siguranță, demersurile și insistențele lui Lojigan au contat în atribuirea ambulanței pentru Spitalul din Câmpia Turzii.

Dar Pop are dreptate în proporție de 100% abia la final. Întradevăr, dragi cititori, concluziile le trageți dumneavoastră!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh