28
Joi, Mar
20 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

„Mno, năcaz!”, cum ar spune ardeleanul: am fost blocat pe Facebook de tizul meu, consilierul local PSD din Câmpia Turzii, Ionel Tudorache Isac, în urma articolului de opinie publicat ieri, prin care mi-am ionel ignat jurnalistpermis să critic nu doar poziția sa prin care a jignit pe toți românii plecați în străinătate să-și câștige traiul și și poziția PSD Câmpia Turzii care a ales o metodă greșită, în opinia mea, de rezolvare a problemei apărute. Ba chiar au încercat, ca marmota ce învelea ciocolata în staniol, să ne prezinte greșeala alesului local ca pe o întâmplare, cu toate că acesta a refuzat și refuză să ceară scuze milioanelor de români pe care i-a jignit.

Printre care mă număr și eu, domnule Isac, pentru că și eu am muncit în străinătate în perioada 2002-2008. Fără însă să fiu sluga nimănui, ba chiar am fost angajatul unui concern turistic italian, cu sediul la Roma, fiind plătit undeva la nivelul la care PSD a decis să plătească sute de mii de angajați la stat printre care sunt mulți care, de fapt, nu fac mare lucru...

Îmi pare rău că domnul Ionel Isac nu a digerat cum se cuvine articolul meu, însă acesta a fost scris și cu tristețea inerentă constatării că un om pe care îl respecți, cu care ai avut o bună colaborare, de fapt nu dă doi bani pe tine și pe cei ca tine. Iar acum sunt convins că nu am greșit. Am constatat că sunt blocat de Ionel Isac în momentul când am încercat să verific pe pagina sa de Facebook, locul „ieșirii sale în decor”, sperând din toată inima că și-a cerut scuze celor pe care i-a umilit. Am verificat oricum, chiar dacă sunt blocat: nu și-a cerut scuze nici azi. Iar cu fiecare zi care trece până își va cere scuze cariera sa politică este tot mai mult... compromisă. Cu fiecare zi ce trece, domnule Isac, până vă veți cere scuze, aduceți grave prejudicii de imagine colegilor dumneavoastră de partid ba chiar  și superiorilor dvs. Superiori care, apropos, sunt la fel de incapabili să gestioneze situația creată de domnia ta, cum au fost și colegii dumitale din PSD Câmpia Turzii, care te-au „sancționat” cu o pedeapsă inexistentă în statutul partidului (sic!), ba chiar au căzut în ridicol obligându-te să cedezi indemnizația de consilier local pentru românii din Valea Timocului. A căror viață v-a fi total schimbată cu cei circa 4.000 de lei primiți. Chiar dacă v-ați supărat, trebuie cineva să vă tragă de „mânecă”, să vă spună verde-n față că ați greșit și că mergeți din rău în mai rău.  Vă spun cu toată sinceritatea că alegătorii PSD din Câmpia Turzii merită mai mult decât ați livrat după debarcarea lui Radu Hanga!

Cât despre conducerea județeană, care ar fi trebuit să vă readucă pe traseul firesc înaintea apariției articolului semnat de mine, ce să te aștepți de la președintele Horea Nasra?

Un Horea Nasra care a spus într-un singur discurs, după ce a confundat Turda cu Câmpia Turzii (ca actualul prim-ministru care a confundat Suceava cu Hunedoara), că Arieșul se varsă în Mureș la Luduș și că „...acum sute de ani, voi turdenii, acum sute de ani, ați fost alături de dejeni, la Răscoala de la Bobâlna, erați alături de moții lui Horea în Munții Apuseni”. Nu, domnule Nasra, Arieșul nu se varsă în Mureș nici măcar în același județ cu orașul Luduș. El  se varsă în același județ în care și izvorăște, Alba,  pe care îl străbate de la granița cu județul Bihor la cea cu județele Cluj (prin care trece pe o porțiune de circa 50 km) și Mureș. Iar locuitorii orașului Turda nu au fost niciodată alături de răsculații lui Horea, nici de cei dejeni, ale cărei căpetenii chiar au fost executate în Turda. A nu se confunda orașul Turda cu fostul comitat Turda, domnule Nasra. Cei care nu mă cred, urmăriți această filmare de la minutul 28:03 la 31:31 - https://www.youtube.com/watch?v=x9Nn6S2LWG4

Ce să te aștepți de la un Horea Nasra care a lovit maxim propriul partid fiind incapabil să organizeze și să gestioneze vizita unor înalți demnitari din guvern. Un președinte PSD care i-a purtat pe primul ministru Viorica Dăncilă și pe ministrul Teodorovici prin restaurante, în loc să adune susținătorii la o întâlnire publică, într-un spațiu generos, demn de șefa guvernului României... Pe mine nu o să mă mire dacă, destul de curând, o să aflăm că Nasra a trecut la Pro România sau alt partid. Atunci o să ne dăm seama la ordinul cui a acționat acesta, bătându-și joc de  miniștrii din cabinetul actualului său partid.

Dar poate că, așa cum nu Gicu Rece, numit președintele PSD Câmpia Turzii după eșecul organizației ce era condusă de Petre Pop la alegerile locale din 2016, este șeful social-democraților din Câmpia Turzii, nici Nasra nu este președinte, ci tot demisul Lăpușan. Apropos, domnilor social-democrați, pe site-ul PSD Cluj, Gheorghe Rece este președintele PSD Câmpia Turzii, de ce ultimul comunicat de presă este semnat „Petre Pop – președinte PSD Câmpia Turzii”?

Cu toate astea, recunosc dreptul domnului Ionel Isac de a permite vizionarea paginii sale doar cui dorește.

Închei, transmițând domnului Isac Tudorache Ionel că ar fi fost mult mai bine, decât să mă blocheze pe mine pe Facebook, să îmi fi trimis un drept la replică, dacă eu am greșit cu ceva în articolul  Petre Pop și PSD Câmpia Turzii refuză orice reformă: scut în jurul celui ce a jignit întreaga diasporă

Trebuie să înțelegeți odată și odată toți politicienii că poți scoate un jurnalist din presă, dar niciodată nu veți putea scoate presa dintr-un jurnalist.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh