29
Vi, Mar
19 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Aflu de la colegul Marian Oprea (Agora Media) că PNL a decis, în sfârșit, să dea ”cărțile pe față”, cum îi place colegului Ovidiu Bucur. Cică vicepreședintele PNL Cluj, Alin Tișe, l-a prezentat pe primarul turdean, Cristian Matei, ca membru PNL, de care se leagă viitoarele acțiuni ale partidului la Turda, chiar în această seară, la o mega-petrecere a liberalilor din zona Turda-Câmpia Turzii.opini de ionel ignat

Nimănui nu i-a venit să leșine, toată suflarea penelistă știind că Matei este noua achiziție cu care partidul poate câștiga, din nou, Turda. Adeziunea lui Cristian Matei la PNL este mai veche, susține Ludovic Orban, de la București

Adevărul este că Matei a intrat în politică prin 1995, la PL-93, iar după aceea a intrat în PDSR. A rămas fidel acelui partid, inclusiv în perioada cea mai grea, când Ștefănie și PD-ul conducea Turda.  Dar ce ar trebui să își amintească cei care acum vor să îl picteze ca traseist politic, ca trădător al social democrației, etc., că Matei a fost, întotdeauna, mai liberal decât toți cei care s-au perindat, de-a lungul istoriei post-decembriste, pe la partidul liberalilor. În timp ce el făcea opoziție din PSD, avea zeci de angajați, ca patron, și plătea toate impozitele cerute de stat,  în timp ce în Consiliul local Turda era plin de așa-ziși mari liberali, majoritatea angajați la sta și cu funcții mari în sistem.

Și mai vreau să le transmit celor care, în ultimele luni – în general cei din USR și T 9  plus cei pe care Matei i-a dat la o parte din PSD Turda– comentau, disperați, despre trecerea lui Matei la PNL și trădarea deputatului Cristina Burciu, ca și cum ar fi cea mai mare oroare, că nu ar trebui să fie așa mirați. Semne au existat. Matei a mai fost o dată șef peste PNL Turda, dar ați uitat, amatori în politică cum sunteți. El a fost liderul USL Turda, a alianței liberalilor cu social-democrații. Dacă atunci, v-a convenit, deși aceea alianță a fost cea mai monstruoasă struțo-cămilă politică, din punctul de vedere al principiilor politice, de ce sunteți așa disperați acum?

Vă spun eu de ce. Pentru că vă aflați cu cinci luni înaintea alegerilor iar alegătorii nici măcar nu știu cine sunt candidații partidelor pentru funcția de primar. În afară de actualul primar, bineînțeles, despre care știu că le-a asfaltat, sau nu, strada, curtea blocului, parcarea, și despre care știu că le-a adus un transport public modern, elegant, curat, nou-nouț, fără măcar să cheltuie din banii comunității. Și mai știu, sau nu știu, multe. Dar îl cunosc, știu cine e, știu ce a promis și ce a făcut din ce a promis... Dar despre ceilalți, nimeni nu știe nimic. Nu au notorietate, fie că vorbim de una pozitivă, fie de una negativă. Iar vina că nu și-au construit-o este numai al lor. Deci turdenii pe cine să aleagă? Cine candidează, Matei și... cine altcineva?

Cât despre cei din PNL Turda, care au plecat sau care vor mai pleca, când Boc-Buda-Tișe, în această ordine, a „gradelor” politice, au avut de ales între candidatul de primar Matei și Nicolaie Giurgiu sau Cristian Felezeu, ori Marius Riter, ca să numim doar câțiva dintre posibilii candidați la primărie, pe cine erau să aleagă? Cu cine să meargă la „război”? Ce notorietate au ceilalți posibili candidați? IAr acum au un candidat liberal care va fi votat de mulți, mulți turdeni cu vederi social-democrate, pentru că Matei a ajutat mult păturile de jos ale societății turdene, mai mult decât orice alt primar predecesor.

La asta se rezumă totul!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh