25
Joi, Apr
3 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Fuziunea dintre PRO ROMÂNIA și ALDE este un lucru bun.  După încheierea campaniei electorale pentru locale am făcut o postare în care am mulțumit tuturor și am afirmat faptul că partidele mari și vechi sunt așezate pe propriul electorat, fidel și mircea irimie disciplinat, ocupând 75% din scena politică,  iar partidele mici sunt prea multe și se luptă între ele fragmentând voturile și anulându-și reciproc unul altuia șansele oricum foarte reduse. 

Fuziunea mai multor formațiuni politice într-un proiect comun, creează posibilitatea de a aborda următoarele alegeri cu capacități oarecum egale cu marile forte politice. Fuziunea dintre PRO ROMÂNIA și ALDE este primul proiect care să permită celor care nu votează nici cu PNL, dar  nici cu PSD, din diferite motive, să poată susține un proiect Social Liberal care să reprezinte și Social Democrația dar și Liberalismul autentic necesar muncitorilor de rând, profesiilor liberale și intrepriderilor mici și mijlocii, nu doar a celor bogați. 

Doar că!!!

Eu sunt unul dintre cei care am stat la baza fondării ALDE împreună cu câțiva oameni extraordinari alături de care am militat pentru fuziunea dintre Partidul Conservator - condus de Daniel Constantin și Partidul Liberal Reformator - condus de Călin Popescu Tăriceanu. La acel moment eram președinte al PC Cluj și vicepreședinte PC la nivel național și am făcut lobby pentru fuziune deplasându-mă în multe județe pentru a-mi convinge colegii că este nevoie de o rebranduire politică pe model european, care să ducă la evoluție. Am fost vicepreședinte ALDE, membru în Comisia Națională de Fuziune și co-președinte ALDE Cluj alături de doamna Steluța Gustica Cătăniciu. 

La alegerile locale din 2016 mi-am asumat candidatura pentru funcția de primar al Municipiului Turda și am pierdut.  Dar am obținut 17% , al doilea scor ALDE la orașe și municipii  la nivel național, am reușit trei consilieri la Turda și încă 19 pe zona de care m-am ocupat eu. Steluța Gustica Cătaniciu nu a avut curajul să își asume candidatura la Cluj-Napoca și a obținut sub 1% pentru Consiliul Județean Cluj  în timp de eu am obținut 13% la Turda pentru Consiliul Local și 11% pentru Consiliul Județean.  

În momentul fuziunii s-a stabilit faptul că, dreptul de preemțiune pentru locul 1 pe lista de candidați la Camera Deputaților îl are cel mai activ (eu am candidat - Gustica nu, eu am intrat în ALDE Cluj cu 33 de consilieri locali, 3 primari și 3 viceprimari iar Gustica cu 1 consilier, eu am fost mult mai activ decât Gustica în Parlament), totuși Tăriceanu a făcut mereu presiuni pentru a-i ceda ei locul 1 pe listă. M-a chemat la el la Senat și față de Daniel Constantin m-a rugat să o las pe Gustica pe locul 1 pentru că îmi promite prima funcție de șef de Agenție Națională. Promisiune pe care a făcut-o și de față cu 300 de colegi veniți din țară la București.  

Nu s-a ținut de cuvânt. Tăriceanu este un om fără onoare și un mincinos. Datorită activității și rezultatelor mele am ocupat pentru trei luni funcția de secretar de stat în ministerul Consultării Publice și Dialogului Social iar în urma insistențelor continue ale lui Tăriceanu, am fost demis. 

Deși noi am fondat ALDE ca și un partid nou, curat, Tăriceanu l-a umplut de corupți (găsiți pe internet Lista Penalilor ALDE) iar când, împreună cu Daniel Constantin și alți colegi, am luat atitudine și ne-am pronunțat împotriva compromiterii ALDE, Tăriceanu ne-a dat afară pe cei care am muncit mai mult și am avut cel mai mare aport. 

Între timp noi, cei alungați, am fondat un nou partid, PRO ROMÂNIA, în care eu am cerut ca în statut să nu existe articolul EXCLUDERE.  Proiectul nostru politic a crescut încet, cu multă muncă și a ajuns la 7,6% la locale și în Parlamentul European iar Tăriceanu a ratat Parlamentul European și a fost părăsit  de aproape toți și trădat de Steluța Gustica Cătăniciu. 

Trist și dureros, pentru mine, este faptul că salvarea celui care mi-a făcut mult rău este tot în proiectul politic PRO ROMÂNIA pe care l-am fondat împreună cu prietenii alături de care am fost excluși de el din ALDE. 

Din punctul meu de vedere, fuziunea prin absorbție a lui ALDE în PRO ROMÂNIA este un lucru bun și necesar pentru coagularea unei alternative viabile pe scena politică și probabil urmează și alte formațiuni să adere la acest proiect politic.  Dar oameni politici ca și Călin Popescu Tăriceanu, Varujan Vosganian și Daniel Chițoiu trebuie trași pe linie moartă și uitați. 

Închei declarând că sunt mândru de faptul că am fost un formator de opinie și am reușit să fac parte dintre cei care am fondat ALDE și PRO ROMÂNIA și astfel am creat șanse multora de a accede în administrațiile locale, județene și în Parlamentul României sau Parlamentul European și îmi accept propria neșansă cu convingerea că Dumnezeu ne hotărăște destinul și ne stabilește proiectele vieții. 

Sunt antreprenor și activez în domeniul privat din 1992 iar prioritatea numărul 1 în viața mea este familia pe care o am de 30 de ani. Politica este un hobby în care uneori reușesc iar alteori nu.  Dar în familie am reușit mereu.

Stau și mă gândesc liniștit, îmi fac calculele și îmi stabilesc prioritățile.  

Doamne ajută tuturor! Să fie bine!

 

Mircea Irimie, 

preș. Pro România Turda

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh