20
Sam, Apr
19 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

De multe ori, în viața de ziarist dar și de ești un cetățeni și mergi doar la piață, te trezești cu pumnul în gură, la propriu ori la figurat. Mulți oameni pe care tu nici nu-i cunoști, vin și te amenință în încercarea de a te intimida, încearcă să-ți aplice o corecție în stilul milițienilor comuniști care îți ”ardeau” un pulan, preventiv, numai pentru că ești un element periculos pentru societatea socialistă. N-au auzit de Ion Rațiu și nu cunosc vorbele și faptele lui.

Și știți care e culmea? De obicei nu te trag de mânecă marii granguri pe care îi critici, aceia știu regulile jocului, știu că un jurnalist are datoria să-l critice, mai ales când este la putere. Adică atunci când are putereThumbnail imagea de ”a face”. Vin tot felul de trepăduși, care pentru cei cărora le țin partea nu înseamnă nimic. Cei apărați de ei în lupta cu  ”nenorociții de ziariști” nu valorează pentru un Ponta, un Antonescu ori un Băsescu, nici cât o ceapă degerată. Însă bietul om simplu, îndobitocit de televiziunile care i-au transformat personalitatea dintr-un activă, de om integrat în societate cu o mare capacitate de adaptabilitate la schimbările de tot felul într-un soldat al propagandei care crede toate ”bullshit”-urile pe care niște realizatori plafonați, angajați după criterii clare și care au în fișa postului trasate cu exactitate indicații cu efecte de neimaginat asupra privitorului de la baza piramidei politico-sociale. Dar ce mai soldat! Viguros de la statul etern în fotoliu, dinaintea televizorului, are o gură extrem de mare, știe tot ce se întâmplă în Parlament, îi înjură cu tunete și fulgere pe toți cei care nu au aceeași opinie cu el, ori văd, pur și simplu, altfel lucrurile. Asta fără să uite să-i facă proști, creduli sau idioți pe cei cu care vorbește, mai ales dacă îi cunoaște ori este sigur că aceia sunt prea lași să-i răspundă, fiindu-le teamă de gura lui mare. Toate astea pentru că ceilalți nu sunt de acord cu el.

Și cum să-ți permiți să-l contrazici când el îți citează zilnic din Mircea Badea, Ciutacu ori Gâdea? ”Lua-l-ar dracu’ pe arogantul ăla de Turcescu. Ăla e omul lui Băsescu și a lui Boc, care ne-or tăiat penziile! L-ai văzut aseară cum striga la Ponta, să-i dea Dumnezeu sănătate, că ne-o pus leuții la loc?!” Ce dacă înainte să-i pună banii la loc a mărit prețul la alimentele de bază cu 30 %. Tu nu ai dreptul la nicio opinie, trepădușul nostru este prea ”în cunoștință de cauză”, are răspuns la orice spui tu. Toate citate din Gâdea, Badea și Ciutacu, oamenii securistului Voiculescu sau a mai știu eu cui.

Ei și așa, tam nisam, dacă tot s-a făcut legătura, aflăm că președintele executiv al Partidului Conservator filiala Cluj, este împotriva căsătoriei între homosexuali. Ei, asta de luare de poziție. Îi ajută mult pe cei rămași pe drumuri, la Câmpia Turzii, să știe că eternul candidat la fotoliul de primar din orașul lor este împotriva căsătoriei între homosexuali. Asta este ca și cum eu aș fi împotriva încălzirii globale, deși nu sunt, pentru că iubesc vara și căldura. Cui îi pasă?

Oamenii ăștia chiar nu l-au citit pe Caragiale. Și e păcat pentru că ”Momente și schițe” de exemplu, este despre ei. Paranteză închisă.

Trepădușii ăștia, care le bagă pumnul în gură celor din jurul lor, au o singură calitate pe care șefii lor, cei care îi manevrează exemplar după metode învățate în fragedă pruncie politică la școli înalte cum ar fi ”Ștefan Gheorghiu” o cunosc și o apreciază foarte mult: sunt mulți. Vorba lăpușneană: ”… dar mulți”. Completați dumneavoastră cele trei puncte.

Dar ce să vezi? Trepădușii au aflat de internet, pentru că ei nu sunt toți bătrâni și cu pensie. Mai sunt și șomeri, ori tineri cu pensie. Așa că acum te găsesc și acolo. Și îți spun dacă zici bine ori nu. Pentru că ei nu intră pe internet când e ”Sinteza zilei”, ori ”În gura presei” sau vreun ”Tonomat”. Ei atunci conspectează iar abia apoi ”navighează” în căutarea de ”pirați” pe net care să-i contrazică, dacă îi ține. Că apoi le spun ei ălora de nu se văd.

Măi oameni buni, lăsați politica, duceți-vă la muncă. Cum nu vedeți că sunteți niște pietre de moară atârnate de picioarele bietei noastre țărișoare, ca să ne mai caragialim puțin. Aceasta este una dintre cauzele pentru care vom avea o generație întreagă de oameni care, ajunși la vârsta pensionării nu vor primi nicio pensie. Au lucrat săracii ”la negru” pe șantiere ori pe câmpuri, ba chiar și-n fabrici sau la ”patron”, sau au fost trepăduși. Cu toții nu au putut să-și plătească, ani de-a rândul contribuțiile sociale, au fost ba șomeri, ba dezocupați, ba au stat, ba n-au lucrat, ba au așteptat, ba au vorbit mult pentru ca alții să câștige bani cu nemiluita iar el să moară de foame. La bătrânețe. Când nu mai poate face nimic. Nici nu-și mai amintește că a fost doar un trepăduș, manipulat, sacrificat.

România…

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh