24
Mie, Apr
9 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Pare a fi un banc însă, din păcate, așa se prezintă realitatea la români, în politică și nu numai. Noi nu avem altă tradiție decât mijloacele înapoiate de trai, rețetele bio, parfumul bălegatic din bucolicele noastre peisajele, pânza de păianjen omniprezentă și patina vremii pe mai toate realizările înaintașilor noștri. Într-un cuvânt, ce e frumos și tradițional la noi, este exact ceea ce prețuiește prințul Charles al Marii Britanii: un sat ca Viscri, dulceața de lapte sau ceapă, noroiul ce-l obligă să poarte cizme cu carâmb înalt, simbol al aristocrației din care face parte. Însă tot un simbol al aceleiași aristocrații la care noi părem a ne întoarce de-a bușilea după 1989 este și cravașa, iar în timpul războaielor, bastonul de mareșal. La un moment dat te saturi și de acestea și îți dorești să faci parte dintr-un stat modern, cu ținută morală, cu politicieni decenți și sobri, în locul celor care mint de îngheață apele și care urmăresc un singur scop: interesul propriu.Thumbnail image
Eu unul, m-am săturat să relatez pentru dumneavoastră, deciziile și acțiunile de doi bani ale unor politicieni locali, luate în baza unor sfaturi primite de la avocați care au mai greșit și altă dată când vine vorba de administrația locală. M-am săturat să tot scriu ce mai pun la cale și ce "sfori" mai trag cei care, de câteva luni, încearcă să pună mâna pe societățile subordonate Consiliului Local Turda pentru a-și pune acolo oamenii lor. Mai rău este că, tot arătând care este realitatea, urmărind adevărul, unii politicieni încearcă să te tragă, ca ziarist, în "șerpăria" lor. Aici vreau să-l avertizez pe colonelul Costea, să nu mai mintă pe nimeni și să nu vorbească despre mine spunând că i-am spus eu ceva. Nu am vorbit cu el decât în spațiul public, ultima dată la și în timpul conferinței de presă a PNL Turda, unde cei doi care se doresc președinți de Consilii de Administrație la Domeniul Public Turda și Turda Salina Durgău s-au făcut de tot râsul în fața oamenilor de presă. Deci, domnule Costea, nu lăsa politica să-ți păteze conduita militară care te-a ghidat în viață, poate că toate aceste mizerii pe care ești împins să le faci de către colegii dumitale nu sunt pentru dumneata.
Am intrat în posesia unor informații de te "crucești", despre cum au înțeles să respecte legea doamna Corina Făgădar și domnul Constantin Costea, numiți în CA-urile de la Salină și respectiv Domeniul Public, exclusiv pe criterii politice, după ce au obținut note mult mai mici decât alții pe care aleșii locali, părtinitori și rău intenționați când vine vorba de respectarea OUG 109, conduită pentru care, cu siguranță, vor da socoteală. Așa este când execuți ordinele de partid fără discernământ, mai și pierzi, nu întotdeauna ajungi la "oscior".
Păi, să vă spun că doamna Corina Făgădar a făcut parte din Consiliul de Administrație când director la Salina era Vasile Nemeș intrând "pe ușa din dos" în acest for de conducere a celei mai profitabile societăți aflate exclusiv în proprietatea Municipiului Turda? După ce respectabilul domn Puiu Felezeu și-a dat demisia din Consiliul de Administrație de la Salina, pentru ca fiul său, consilierul PNL Cristian Felezeu să nu intre în vizorul Agenției Naționale Anticorupție, locul său a fost luat de nimeni alta decât liberala Corina Făgădar. Eugen Felezeu a participat la o ultimă ședință a Consiliului de Administrație în 8 aprilie 2013 iar de atunci CA de la TSD a funcționat cu doar 8 membri, față de 8 cât stabilise acționarul (Consiliul Local Turda) că trebuie să aibă. Aceasta până la data de 31 iulie când, din neant, apare doamna Corina Făgădar. Dar cum apare? La acea ședință de CA au fost prezenți cinci membri: Vasile Nemeș, Călin Felezeu, Axente Husar, Costea Constantin, Ioan Niculescu. Prezentă doamna Corina Făgădar. În procesul verbal al ședinței, unul dintre cele mai hazlii, întocmit de Sorin Săveanu, la acea oră director tehnic la Salină, se spune, așa cum am fost ajutat de sursele mele să pot cita: "Se propune reîntregirea componenței CA, propunerea este doamna Corina Făgădar, conform CV anexat. După prezentarea de rigoare și recomandările celorlalți membri se supune la vot și 6 votează în unanimitate". Adică doamna Făgădar a votat și dânsa, deși nu avea nici o calitate, nici un drept. Păi cum să nu te tăvălești pe jos de râs când afli că doamna Corina Făgădar s-a votat să fie membru în CA de la Salina când nu era decât o persoană particulară. Și eu mă votez să fac parte din CA de la Electrica, dar nu mă bagă nimeni în seamă. Acel proces verbal de ședință este semnat de cei pe care i-am amintit dar și de doamna Făgădar. Întrebarea care se mai pune este de unde a apărut la Consiliul de Administrație doamna Făgădar și cine a trimis-o acolo? Pentru că prin Consiliul Local ea nu a trecut, nici nu a fost validată de acesta.
Domnul Constantin Costea, contrar prevederilor legii, a luat efectiv cu el acasă de la sediul Domeniului Public registrul de evidență a proceselor verbale ale Consiliului de Administrație. Legea spune că acesta se ține la sediul societății. Cum am aflat asta? Am solicitat directorului societății, Adrian Sălăgean, să-mi furnizeze niște informații pe care nu avea cum să le știe decât din procesul verbal de ședință al CA. Răspunsul acestuia m-a lăsat stupefiat: "Nu pot să vă dau aceste informații întrucât registrul cu procesele verbale ale CA a fost ridicat de domnul Costea de la societate. A semnat un proces verbal și l-a dus cu el", mi-a răspuns Sălăgean.
Despre ce vorbim, stimați cititori, despre oameni ajunși în posturi cheie capabili să facă orice le cere șeful care îi împinge la astfel de călcări ale legii. Iar luni, Cristian Matei, va fi revocat din funcția de membru al Consiliului de Administrație de la SC Turda Salina Durgău SA. Chiar dacă inițiatorii nu motivează, el va fi scos de acolo pentru că a refuzat să semneze la registrul Comerțului, preluarea mandatului de către el, avertizând-o pe avocata Simona Baciu, cea care se dorește de către PD-L și PNL să fie înscăunată director la Salina Turda, că dacă ar semna ar comite o ilegalitate, după atacarea de către prefect a hotărârilor prin care au fost numiți atât Simona Baciu cât și Cristian Matei, alături de alți 7. Ce urmăresc, de fapt, PDL-PNL-UDMR și parte din PP DD, ajutați, poate, și de conservatorul Corpodean? SĂ numească un nou membru al CA de la Salina, care să aibă curajul sau inconștiența să semneze la Registrul Comerțului, peste decizia prefectului care a suspendat de drept pe cei 9 membri ai noului CA, iar astfel să obțină un certificat de la Registrul Comerțului care să ateste că ei sunt cei care trebuie să conducă Turda Salina Durgău. Luni, dacă aleșii vor vota revocarea și Matei și o vor numi pe Virginia Rus, vor delega pe reprezentantul lor în AGA, adică pe avocatul penelist Nicolae Giurgiu, să-i acorde acesteia mandatul de membru al CA. Avocatul va fugi cu doamna Rus la Registrul Comerțului să semneze și abia apoi, este vreo trei zile, secretara Consiliului local Paula Popa va trimite HCL-ul respectiv la Instituția Prefectului Județului Cluj. Strategia mărturisită de avocatul Giurgiu într-un răspuns dat CA-ului aflat în funcție la Salină este bazată pe convingerea acestuia că Hotărârea AGA, adică a sa, de numire a noilor membri nu a fost atacată de nimeni, deci este legală și produce efecte, astfel încât CA-ul condus de Corina Făgădar este cel valid.
Nimic mai fals: Instituția Prefectului a suspendat HCL-urile de numire a acelor membri, deci nu intră în discuție oficializarea lor de către registrul Comerțului. Dacă se întâmplă ca registrul Comerțului să opereze modificările ce vor fi cerute de Giurgiu, înseamnă că în țara asta, în județul și în orașul acesta, putem spune toți, oricând: "Dă-l dracu' de prefect!" Vom vedea ce spun sau ce fac cei de la registrul Comerțului.

Pin It

Comments   

# Nicu 2014-07-14 10:15
Dar cand PSD si PP-DD au schimbat toate Consiliile de Administratie de ce nu ai zis nimic????
Reply | Reply with quote | Quote
# Nicu 2014-07-14 10:17
Daca USL si PP-DD au putut de ce nu poate si noua majoritate, de ce atunci a fost bine si acum nu??????
Reply | Reply with quote | Quote
# Ion 2014-07-14 12:42
Dle Ignat, jos palaria!Pana acum am facut doar comentarii, acum va felicit pentru calitatea Dvs. de Ziarist (nu e nici o greseala e cu Z mare in mijlocul propozitiei). Documentat, sintetic, impartial, inteligibil, articolul Dvs. poate sta alaturi de cele mai bune din presa centrala. Ati atras atentia cu ceva timp in urma de incorectitudinile pe care le comit VIP-urile locale si ne-ati atentionat de ce va urma, dar nu credeam niciodata ca unele VIP-uri locale pot fi atat de tembele incat sa persiste in greseli penale ?!?!?! Cu atat mai mult trebuie apreciat articolul Dvs.! Respect dle Ionel Ignat!!!
Reply | Reply with quote | Quote
# Ionel Ignat-admin 2014-07-15 12:57
Mulțumesc pentru aprecierile pozitive, domnule Ion. Stimate domnule Nicu, am scris și atunci, nu arunca o piatra în puț doar pentru că ești rău informat și partizanul unui partid politic! Am scris atunci, și îmi asum opinia, că schimbarea acelui Consiliu de Administrație a fost una benefică, salvând practic Salina din ”ghearele” unor hrăpăreți care și-au aprobat inclusiv un procent de 6 % din profitul acestei societăți care este a noastră, a turdenilor, nu a lui Ștefănie sau Matei. Bagă la cap, te rog, și nu mai veni cu șopârlițe de-astea, ok?
Reply | Reply with quote | Quote
# Nicu 2014-07-16 09:36
Nu era vorba de schimbarea domnului Nemes ci de schimbarea domnului Mera, de schimbarile care au fost imediat dupa alegeri, cand pe domnul Sabau care avea clauze purernice au reusit sa-l schimbe foarte tarziu, Parerea mea este domnule Ignat ca nu esti impartial, esti PSD-ist
Reply | Reply with quote | Quote
# Ionel Ignat-admin 2014-07-16 12:00
Raspuns: Domnule Nicu, daca as fi ales sa fiu inregimentat politic, as fi fost foarte bun in domeniu,fiti linistit. Eu trebuie sa va suport prostiile scrise la adapostul anonimatului, cum ca as fi pesedist asa cum altii ma acuzau ca sunt pedelist. Diferenta dintre schimbarile respective este ca acelea vechi nu aveau pretentia ca au fost efectuate conform OUG 109. Acestea, ultimele, s-au facut in baza unei false selectii, nerespectandu-se legile in baza carora s-a sustinut ca au fost facute. Pentru orice alte nelamuriri va stau la dispozitie.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh