29
Vi, Mar
17 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Contrar așteptărilor, n-o să vorbesc despre șiretlicurile celor din conducerea STP, care vor să continue colaborarea cu Municipiul Turda, însă pe baze mai solide și, dacă se poate, pe bani mai mulți. Nu trebuie condamnați, și noi am face la fel dacă am fi în situația lor.

Aș vrea însă să vorbesc despre situația turdeanului, mai ales despre situația economică a acestuia. Consiliul Local a menținut în ultimii ani cota impozitelor și taxelor la același nivel, însă asta nu înseamnă că_NIK1894 ne-au făcut un bine.

Aș fi preferat să majoreze impozitul pe teren și construcții etc. cu câteva procente, decât să majoreze cu mai multe procente costul serviciilor în acest oraș. Dacă socotim cu cât a crescut prețul apei, al salubrității, iar acum să vedem la ce majorare se vor opri cei de la STP în perioada următoare, putem observa că plătim mai mult decât dacă ni s-ar fi majorat impozitele. Asta ca să vorbim doar de serviciile majorate cu acordul puterii locale, că atunci când vorbim de curent electric și gaze naturale decizia se ia de la nivel central.

Par că există oameni în Consiliul Local care nu conștientizează ce înseamnă pentru un om de rând aceste majorări, iar de aici apar nemulțumirile oamenilor. Mai ales că toate serviciile mai au de reglat multe în relația cu clientul, mai au de făcut eforturi importante înainte de a-i mulțumi pe deplin pe cei care îi plătesc. Nu cred că mai are rost să vă descriu imaginile sordide de la aproape fiecare punct de colectare al Prival, tot așa cum nu cred că e cazul să vă descriu înghesuiala de la anumite ore din zi din autobuzele STP, când "pianiștii" ce-ți subtilizează portofelul din buzunar sunt și ei prezenți.

Revenind la situația economică și financiară a turdenilor, trebuie să arătăm că nici cei care nu folosesc serviciile STP nu sunt mai avantajați. Când circuli cu mașina prin cel mai plin de noroi oraș din România trebuie să-ți duci mai des automobilul la spălătoria auto, iar când te încăpățânezi să străbați orașul cu cele mai mari gropi în asfalt, evident că devii un client fidel al service-urilor auto. O grămadă de bani, ca să facem economia locală să se învârtă, pentru că turiștii care vin aici se mărginesc la a vizita punctual Salina, Cheile Turzii sau vreun alt obiectiv turistic-istoric mai mic, apoi țuști la Cluj sau în alte orașe unde li se pun la dispoziție și alte obiective care să-i distreze.

Sunt extrem de multe lucruri la Turda care trebuie puse în ordine, întrucât au cam scăpat de sub control în ultimii ani. În primul rând trebuie scoase societățile subordonate, Turda Salina Durgău și Domeniul Public Turda, de sub tutela politicului, iar pentru aceasta trebuie făcută o selecție adevărată, cinstită, în conformitate cu OUG 109. Un director neutru din punct de vedere politic este un manager care ia deciziile cele mai bune pentru sporirea veniturilor societății pe care o conduce, mai ales că are stabilitatea oferită de lege, spre deosebire de conducerile de acum, impuse politic, care au un caracter temporar. Apropo, pe dvs. nu v-a uimit faptul că managerul actual al Turda Salina Durgău a prezentat Consiliului Local un plan de management în care copiază pe rupte din alți autori? Nici pe mine. Iar aceia care au fost copiați vor scoate bani frumoși de pe Salina Turda.

La Spitalul municipal Turda, o instituție despre care unele organe media spun că se duce pe copcă, cântându-i prohodul, cel mai necesar lucru a fost montarea unui lift pentru transport persoane cu recunoașterea amprentei digitale a angajaților! Bravo, nea Grumaz, pe pacienți dă-i dracu'! Un întreg pavilion, cel al fostei secții de ginecologie este scos la mezat, o altă clădire istorică pentru al cărei viitor ne temem. Prin primăvara lui 2014 directorul Vasile Grumaz prezenta un plan ambițios de modernizare a spitalului, pas cu pas, modernizare care să-i permită omologarea instituției sanitare într-un grad superior. Acum, la un an distanță de termenul limită al reomologării, nu mai vorbește nimeni de așa ceva, speranța legându-se de obținerea aceluiași grad ca și până acum.

Măcar, în condițiile în care lucrurile merg atât de prost în toate domeniile, în lipsa oricăror asfaltări electorale în acest an preelectoral, măcar la anul ne va fi tuturor mult mai ușor să alegem. Pentru că memoria colectivă nu uită și nu iartă. Iar cine a atentat la buzunarul cetățeanului simplu a fost întotdeauna pedepsit.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh