27
Sam, Apr
1 New Articles

Opinie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consiliul Local al municipiului Turda a emis o nouă hotărâre care vizează înfiinţarea unei societăţi comerciale pe acţiuni în domeniul salubrităţii.
Consiliul local a aprobat, în plenul său, înfiinţarea societăţii comerciale Compania de Salubritate Arieş, cu o participare ca acţionar cu suma de 48.400 de lei reprezentând 48.4 % din acţiuni.

Ieftină companie


Întrebarea care se pune este cum putem înfiinţa o Companie de Salubritate cu doar un miliard de lei vechi. Sunt mulţi turdeni care ar putea înfiinţa-o de unul singur şi ar putea deveni un mic Prigoană. Doru Anca ar fi primul „suspect” pentru că seamănă cu magnatul gunoiului... la şchiopătat. Că doar tot cam atâţia bani susţine că a „adus de acasă” pentru a plăti salariile fotbaliştilor de la FC Arieşul. Lăsând gluma la o parte, înfiinţarea unei astfel de companii nu e de şagă. Însuşi Radu Nechita, directorul RADP Turda, deci o persoană îndrituită să ştie despre înfiinţarea unei Companii de Salubritate, susţine că nu ştie de vreun asemenea demers. Pentru comparaţie, Compania de Apă Arieş nu cred că ar fi putut fi înfiinţată fără aportul decisiv al lui Aurel Bercea, directorul RATACFL Turda, regia din care a fost încropită Compania care acum ne ia banii pentru apa potabilă de joasă presiune, noaptea.

Demers reluat

În urmă cu două luni, Consiliul Local Turda a mai emis o hotărâre de înfiinţare a acestei companii de salubritate. Demersul a fost reluat acum fără participarea comunităţilor Aiton, Tureni şi Viişoara, iniţial cuprinse în hotărârea de înfiinţare a Companiei de Salubritate Arieş. O companie prin intermediul căreia să se poată accesa finanţări care să remedieze situaţia salubrităţii din municipiul Turda şi din satele cu pricina. De ce acum se continuă fără comunele respective? Să-şi fi dat seama primarii acestor comune că proiectul Companiei de Salubritate de la Turda nu este unul viabil? Sau au primit oferte mai serioase de la alte astfel de organizaţii?

Editorial-tomberon. Citeşte şi reciclează!

Conducerea administraţiei municipiului recunoaşte că activitatea de salubritate din Turda se desfăşoară în condiţii necorespunzătoare iar în acest moment, nu există alte soluţii decât activarea respectivei Companii de Salubritate. Organele media aservite puterii locale au sesizat în ultima vreme doar faptul că gunoiul nu a fost ridicat în cutare sau cutare zonă. Niciunul din organele „oficioase” nu au spus însă că adevărul este că muni-cipalitatea turdeană datorează peste 30 de miliarde de lei vechi Regiei Autonome a Domeniului Public şi că poate acesta a fost motivul pentru care gunoiul zace destul de mult timp în stradă, până să fie ridicat. Angajaţii RADP trebuie plătiţi şi ei, motorina cu care funcţionează utilajele şi ea s-a scumpit. Ce-i drept, salariul directorului Radu Nechita este din categoria celor considerate mari, dar aşa este şi cel al directorului de la CAA sau al celui de la RATL. Să ne aducem aminte cu câte sute de milioane a plecat fostul director de la Compania de Apă, Sorin Săveanu. Am zice să-i folosească sănătoşi, cu toţii, dacă am fi mulţumiţi de munca lor, de calitatea serviciilor pe care ni le oferă, sau măcar de modul în care ne tratează pe noi, cetăţenii turdeni, cei care îi plătim. Situaţia este complexă. Într-adevăr. De aceea doar grupurile de interese vor reuşi să o rezolve. Pentru noi, sau în detrimentul nostru. Vom vedea... Pe banii noştri, pe pielea noastră. Apoi, vom putea discuta de calităţile manageriale ale unuia sau altuia dintre directorii diferitelor instituţii care sunt plătiţi din banul public. Un singur lucru e clar: toţi aceşti directori, toţi aceşti conducători de instituţii fac parte dintr-un grup. Ei şi ceilalţi membri ai acestor grupuri au un singur scop: să câştige cât mai mulţi bani. Pentru ei.
Sunt profesionişti. 

Am spus întotdeauna că ziarul acesta este pentru oameni deştepţi. Citeşte şi dă mai departe. Nu tipărim decât 2000 de exemplare. Nu pentru că nu se vinde ziarul, ci pentru că vrem să protejăm pădurea.
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh