26
Vi, Apr
1 New Articles

Film, muzică, divertisment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Teatrul Național Aureliu Manea Turda organizează proiecția filmului „Între chin și amin”, în data de 4 octombrie, de la ora 19.00. Evenimentul va avea loc în prezența regizorului Toma Enache și a actorului în rol principal Vali V. Popescu, proiecția fiind film proiectie turdaurmată de o dezbatere a peliculei urmărite.

            Filmul, care a avut premiera în anul 2019, spune povestea lui Tase Caraman, interpretat de către unul dinte actorii TNAMT, Vali V. Popescu, un tânăr compozitor, care întors de la studii din Viena, este arestat la scurt timp după logodna cu iubita lui, Lia, și aruncat în iadul închisorii din Pitești, unde un amplu experiment de reeducare prin tortură este în plină desfășurare. Oribilul experiment comunist, copiat după modelul sovietic, este condus de temutul Ciumău, comandantul închisorii. Compozitorul supraviețuiește torturilor de neimaginat datorită credinței lui neclintite și, după eliberare, compune Oda lui Dumnezeu. Muzica o salvează pe logodnica lui, Lia.

            Filmul a primit 25 de premii și 7 nominalizări, printre care amintim: Premiul de excelență pentru cea mai bună regie, dar și o distincție specială de excelență pentru întregul film, la The Accolade Global Competition. Premiul de excelență la The IndieFEST, festival de film internațional, care se desfășoară în San Diego, California, Statele Unite ale Americii, iar premiile acestuia sunt acordate de un juriu format din profesioniști din lumea filmului.

Scenariu a fost scris de Elena Enache, Toma Enache și Eugen Cojocariu.

În rolurile principale îi regăsim pe Constantin Cotimanis, Ana Pârvu, Vali V. Popescu. Kira Hagi.

 

Rezervări pentru eveniment de pot face la telefon: 0264 311 952
Bilete onlie: www.teatrulaureliumanea.ro sau www.tomtix.ro/.../8910-ntre-chin-i-amin-proiecie...

Vă așteptăm cu drag!

 

 

Pin It