26
Vi, Apr
2 New Articles

Film, muzică, divertisment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

cantareata folclor

Zona noastră nu duce lipsă de copii talentați în diferite domenii de manifestare a vieții culturale, sportive și în aproape orice zonă de dezvoltare umană. Cu toții merită cunoscuți și apreciați pentru talentul, munca și lupta pe care o poartă în încercarea de a deveni mai bun, de a-și împlini un vis. Iar noi vrem să îi ajutăm și să îi facem cunoscuți.

Una dintre acești copii este Raluca Drule, una din vocile de mare perspectivă, după părerea specialiștilor de pe la noi, care se face tot mai mult remarcată în domeniul cântecului popular, al manifestării folclorului autentic de la poalele Munților Apuseni. Ea învață foarte bine la școală dar practică și dansuri populare în cadrul asociației „Fii Moților” de la Casa de Cultură Mihai Viteazu.

S-a născut în frumoasa luncă de la ieșirea râului Arieș dintre stâncile acoperite cu copaci semeți ale Carpaților Occidentali și este elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială Mihai Vodă, din localitatea Mihai Viteazu. Face canto de la vârsta de 7 ani, primele ore le-a urmat cu profesorul Cornel Pop.

În prezent se pregătește cu profesorul Claudiu Ciotlăuș. A participat la numeroase concursuri, unde a obținut locuri fruntașe. Cele mai recente: Marele Premiu la Giroc Music-Timișoara, Premiul 1 la Cântările Potirului/Bucovina, Premiul de popularitate, Premiul special al juriul (Invitație de a cânta în recital cu Grigore Gherman / o invitație într-o emisiune la Etno Tv).

Vocea o moștenește din partea bunicilor materni. Dragostea pentru folclor a prins-o de micuță, sora ei mai mare fiind dansatoare în Ansamblul de dansuri „Fiii Moților”. Își dorea încă de pe atunci sa urce pe marile scene. A participat la numeroase spectacole si emisiuni TV.

Vă oferim aici câteva mostre din manifestarea artistică a Ralucăi Drule, de care, suntem siguri, vom mai auzi, și vom auzi de bine!

 

Pin It