29
Vi, Mar
17 New Articles

Gastronomie
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Slow Fish este a IX-a ediție a evenimentului Slow Food ce va avea loc în Porto Antico din Genova în perioada 9-12 mai. Evenimenul este dedicat mărilor și oceanelor precum și resurselor acestora. Este locul slow food turdaperfect pentru a discuta despre politicile de management ale resurselor marine, pentru a educa consumatorii începând cu tinerele generații, penru a aduce împreună diversele comunități de pescari, cercetători, bucătari și oameni de afaceri care își pot folosi experiența în a demonstra cum poate fiecare ajuta în construirea unui viitor mai bun. 

 

               România va fi reprezentată de Slow Food Turda și Slow Food Cluj Transilvania prin Marta Pozsonyi respectiv Chef Horia Simon care este și inițiatorul Clubului Gastronomic Transilvan, acesta dorind să îsi aprofundeze cunoștințele despre transabilitatea produselor din pește fiind într-o continuă căutare de tehnici noi de procesare și metode de creștere a peștelui în mod etic și în conformitate cu standardele Slow Food iar Marta caută noi metode de educație sustenabilă prin participarea la atelierele de educație a gusturilor și întîlnirea cu membrii din rețeaua Slow Food axați pe această ramură.

 

               De asemenea, Slow Food Turda va duce vinurile ISSA din podgoriile Crama la Salina pentru a fi degustate de către membrii echipei Slow Food International și alți participanți, fiind produsul local pe care organizația locală il promovează cu mîndrie.

 

Info SlowFish 2019

               Tema acestei ediții va fi Marea: Un bun comun. Marea este o sursă de hrană și resurse naturale, un mijloc de transport și o sursă de energie, stochează dioxid de carbon și produce oxigen; oferă mijloace de trai și locuri de muncă, cu peste 60 de milioane de oameni din întreaga lume care lucrează în sectorul pescuitului. Este timpul ca fiecare dintre noi să acționăm pentru a o proteja pentru generațiile viitoare.

               Printre amenințările majore cu care se confruntă marea se numără schimbările climatice și efectele acestora; poluarea din materiale plastice, microplastice și alte substanțe chimice; daunele cauzate de activitățile umane în zonele de coastă și în habitatele naturale; și pescuitul nediscriminatoriu, punând în pericol existența unor specii de ton roșu.

               Toate aceste aspecte, precum și importanța rolului femeilor în domeniul pescuitului, vor fi abordate în dezbaterile de la Slow Fish, oferind publicului răspunsuri concrete despre ceea ce pot face pentru a combate aceste probleme în viața lor de zi cu zi, precum și cum să mănânce fructe de mare în sezon, peștii care sunt mai sănătoși și cum să alegi și să gătești cei mai buni pești.

 

Biroul de comunicare Slow Food Turda                              

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh