28
Joi, Mar
23 New Articles

Pamflet
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Un consilier local din Câmpia Turzii nu vrea să țină pasul cu progresul. Criticat de multe ori de către colegii din Consiliul local Câmpia Turzii, vajnicul social-democrat ocupă, fără contracandidat, poziția de „Gică Contra” al PSD-ului din localitate, principalul ghimpe din relația cu primarul liberal Dorin Lojigan. De aceea, poziția bătăioasă față de primar și secretarul municipiului, nu mai surprinde pe nimeni, însă ultima sa luare de poziție este mai burgheză decât conduita și principiile partidului pe care îl reprezintă. Ni l-am și imaginat cu frac, joben și lornion!

La ultima ședință ordinară a Consiliului local Câmpia Turzii, Isac și-a dus rolul de Gică Contra și mai departe, solicitând, nici mai mult, nici mai puțin, ca documentele de ședință să-i fie trimise prin poștă, eventual Prioripost! O astfel de solicitare îți provoacă hohote de râs, acum, când colegul său de partid, mai sus-pus, Ministrul Finanțelor, Teodorovici, anunță că se gândește ca nici pensiile să nu mai fie trimise prin poștă! Iată cele spuse de consilierul PSD Câmpia Turzii în ședința Consiliului local Câmpia Turzii din 31 octombrie 2018 (extras din Procesul verbal): „Dl. Isac Tudorache Ionel - Domnule președinte, mă abțin pentru că nu am avut timp să citesc procesul-verbal. Înainte de Ordinea de zi, aș dori să spun că văd că se continuă pe procedura de convocare a se încălca legea. Și am să vă spun de ce. Eu cred că nu sunt obligat să pun la dispoziția decidenților din Primăria Câmpia Turzii, chiar instituției în sine, linia telefonică privată a mea și cea de internet. Deci, nu am niciun dubiu că dl. Secretar cunoaște prevederile de convocare a acestor ședințe, și eu vă rog, domnule Secretar, o fac pentru ultima dată, și chiar vă sugerez, materialele de ședință să îmi fie transmise prin poștă: Prioripost, cu poștalionul, cu avionul, nu știu. Pentru ședințele ordinare este timp, pentru ședințele extraordinare, la fel, iar pentru ședințele de îndată, convocate de îndată, extraordinare, prin curier, nu știu, găsiți modalitatea. Altfel, eu nu voi mai răspunde la apelurile telefonice, pentru că este linia mea privată, și acum, nici nu am să stau la mofturile cuiva, pentru că nu dorește să ne pună la dispoziție mijloacele tehnice necesare pentru a ne îndeplini mandatul”.

Asta ca asta, dar ce te faci când constați că alesul locul nu mai vrea să fie convocat de primarul localității în ședință. Vrea să fie invitat! Cu frumosul... Redăm toto din procesul verbal al ședinței pomenite: „Și mai revin cu o precizare privind dispoziția de convocare a Consiliului Local al Municipiului. Dacă nu mă înșel, și vă rog să mă corectați, domnule secretar, cred că art. 121 din Constituția României spune în felul următor (am să citez din memorie): Instituția Primarului și Instituția Consiliului Local sunt două instituții autonome, nu există relații de subordonare. Ori, prin dispoziție, dispoziția incumbă o subordonare. Primarul Municipiului Câmpia Turzii nu poate să dea o dispoziție de convocare mie, consilierului local Ionel Isac. Nu știu, acum, dvs. probabil o acceptați. Eu nu, eventual primesc o invitație de participare la lucrările ședinței Consiliului Local. Atât am vrut să vă spun, venisem cu alt gând, deși n-am studiat documentele, dar fiind importante, o să rămân la ședința de astăzi”, a susținut Ionel Tudorache Isac.         Însă, ce să-i faci, n-ai ce să-i faci, art. 39 din Legea nr. 215 privind Administrația Publică Locală spune că: „Art. 39. – (1) Consiliul local se intruneste in sedinte ordinare, lunar, la convocarea primarului.”

Așa că, stimate domnule Isac, cu poștalionul sau cu avionul, important este să fiți convocat!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh