20
Sam, Apr
20 New Articles

Pamflet
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

O speță din informarea zilnică pe care o primim de la Inspectoratul Județean de Poliție ne-a făcut să ne „facem cruce”, ba chiar să scuipăm în sân, gândindu-ne că, mai mult ca sigur și-a vârât „coada”... Ucigă-lcutia milei Toaca.

Așa că, după ce respectivul caz va fi diseminat prin bisericile din întreaga mitropolie, ba chiar de pe cuprinsul întregii patriarhii, întreaga suflare a credincioșilor se va transforma în păzitori ai lăcașelor sfinte. Ba chiar și membrii celorlalte culte vor intra „în gardă”.  

Bine că nu mai erau în biserică decât banii din cutia milei strânși de-a lungul a zile sau săptămâni întregi, că banii pentru alte servicii religioase, din acea zi, au ajuns unde ajung de fiecare dată, fără să fie impozitate sau cuprinse în anumite evidențe contabile, oricât de primare... Altfel hoțul se îmbogățea și, foarte probabil, nu ar fi fost prins, cum i s-a întâmplat pentru că a fost mult încetinit de grelele monede din cutia milei.

Iată relatarea organelor de poliție: „La data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 22.00,  în urma unei sesizări telefonice, polițiștii Secției 2 Poliție Cluj-Napoca au identificat și depistat un bărbat de 27 de ani, din comuna Laslea, județul Sibiu, în incinta unei biserici din municipiul Cluj-Napoca.

Asupra bărbatului au fost găsiți peste 2.000 de lei, bani care ar fi fost sustrași din cutiile pentru donații, cutii care prezentau urme de forțare.

Față de bărbat, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore. La expirarea acesteia, cel în cauză va fi prezentat în fața magistraților în vederea dispunerii altei măsuri preventive.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal”, ne informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Și iată cum, în cuprinsul predicilor de la finalul slujbelor de duminică, vor reapare pilde și relatări ale unor fapte reale, în care hoții care au furat din biserici bani sau icoane, au sfârșit rău, fără să fie măcar blestemați, doar pentru că au provocat „mânia divină”. Aceea din vechiul testament!

Din păcate, lăsând gluma la o parte, astfel de fapte sunt mai mult decât populare în țara românilor. Ajunge o căutare simpla după „cutia milei”, pe Google, ca să fii uimit de cât de multe astfel de cazuri se produc în zilele noastre. Și atunci, să te superi pe prelații care sunt în pas cu tehnologia și au implementat sisteme în care poți face donații, în biserică, folosind cardul bancar? (https://stirileprotv.ro/ilikeit/smart-things/biserica-unde-enoriasii-care-nu-au-cash-pot-face-donatii-cu-cardul.html)

Oare de ce mi-am adus aminte de seria Brigada Diverse, de pe vremea comuniștilor? Dar și de „Singur Acasă”, cu Macaulay Culkin, și, un pic, de Avarul, cu Louis des Funes.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh