21
Vi, Iun
3 New Articles

Pastila de trecut
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Una dintre prostiile debitate aproape de fiecare dată în apropierea alegerilor a fost înființarea unei instituții de învățământ superior la Turda. Ba chiar Consiliul Local Turda a aprobat derularea procedurilor pentru realizarea unui parc ştiinţific balnear bazat pe cercetarea resurselor naturale din municipiul Turda şi dezvoltarea unui nou model curativ integrat.salina turda

Toate acestea într-un oraș în care numărul elevilor scade de la an la an, ba chiar în care unele școli și-au închis poțile (vezi Școala Gimnazială Potaissa, fosta Nr. 3 și Colegiul Tehnic „Dr. Ioan Rațiu”).

Se punea atunci, în noiembrie 2011, că „totul poate lua fiinţă în urma unui parteneriat între Institutul Naţional de Recuperare, Medicină fizică şi Balneoclimatologie, Asociaţia Română de Balneologie, Municipiul Turda şi SC Turda Salina Durgău SA.

„Unul dintre obiective este punerea în aplicare a unui parc ştiinţific dedicat cercetării, utilizării educative şi în afaceri a potenţialului balnear al municipiului Turda,dar şi obţinerea, brevetarea şi dezvoltarea de noi produse SPA prin diferite mecanisme de extracţie, concentrare sau modelare a factorilor balneari, curativi. Este vorba de extrase de nămol, produse de sare etc. Totdată se doreşte dezvoltarea, brevetarea şi transferul către alte localităţi a unui model curativ balnear pentru oraşul Turda. Obiectivul comun al celor care vor fi angrenaţi în parteneriat este constituit de înfiinţarea unei noi instituţii de învăţământ superior – Universitatea Balneară – cu un concept original de cercetare a factorilor naturali terapeutici”, se spunea atunci.

După care, în urma alegerilor din 2012 au urmat ani de luptă politică între partide pentru a pune laba” pe conducerea

Puteți citi știrea din 10 noiembrie 2011, publicată de noi, aici: https://turdainfo.ro/index.php/ionel3/8915-parc-stiintific-balnear-la-turda

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh