19
Vi, Apr
20 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Polițiștii clujeni iau măsuri ferme față de șoferii în care încalcă regulile de circulație și creează stări de pericol pe drumurile publice. Din 1 ianuarie 2018 și până la începutul lunii decembrie, au fost reținuți 68 de conducători auto pentru diverse infracțiuni rutiere,  54 dintre aceștia fiind sub influența alcoolului.

Poliția clujeană organizează permanent acțiuni pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

De la începutul anului 2018 până la data de 1 decembrie, polițiștii rutieri din județul Cluj au reținut, pentru 24 de ore, 68 de conducători auto, pentru diverse infracțiuni rutiere. Ulterior măsurii reținerii pentru 24 de ore, 35 au fost cercetați în libertate, 16 sub control judiciar, 3 în arest la domiciliu și 14 în stare de arest preventiv, acestea fiind măsurile dispuse de către magistrați.   

Dintre cei 68 de conducători auto reținuți, 54 se aflau sub influența alcoolului, fiind un real pericol pentru siguranța tuturor participanților la trafic.

În perioada menționată, s-au înregistrat 1106 accidente de circulație cu victime, dintre care 361 grave, soldate cu 57 de persoane decedate și 375 răniți grav.

În 101 accidente de circulație, conducătorii auto se aflau sub influența alcoolului. Acestea s-au soldat cu 5 morți, 47 de răniți grav și 93 răniți ușor!

Utimul șofer reținut pentru 24 de ore de către polițiștii clujeni avea o concentrație alcoolică 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. În sânge, bărbatul avea o concentrație de 2,32 g/l alcool pur. Acesta a fost implicat într-un accident rutier cu pagube materiale.

***La data de 29 noiembrie a.c., în jurul orei 00:00, un bărbat, în vârstă de 59 de ani, din comuna Chinteni, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a condus autoturismul pe strada Arinilor din Cluj-Napoca, unde a produs un accident rutier cu pagube materiale, în urma căruia au fost avariate trei autoturisme parcate.

La faţa locului s-a prezentat un echipaj de poliţie care l-a testat pe șofer cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Prin urmare, conducatorul auto a fost condus la unitatea spitalicească, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie în sânge.

În urma probatoriului administrat, la data de 30 noiembrie a.c., polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută de Codul penal.

 

Dincolo de statistica prezentată, se află destine curmate și familii îndurerate! PREȚUIȚI VIAȚA!

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi o pedeapsă cu închisoarea.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh