25
Joi, Apr
3 New Articles

POLIȚIA
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La data de 6 iunie a.c., polițiștii secțiilor urbane ale Poliției municipiului Cluj-Napoca, Biroului Rutier Cluj-Napoca, în colaborare cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Ștefan Cicio Pop”, reprezentanți aipolitia cluj napoca Inspectoratului pentru Situații de Urgență și polițiști locali au desfășurat o acțiune pe raza de competență pentru creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor și verificarea respectării măsurilor incidente pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

 

Activitățile au fost desfășurate în cadrul a trei etape distincte, în intervalele orare 10.00 – 14.00, 16.00 – 20.00 și 22.00 – 02.00, fiind verificate zonele cu potențial de aglomerare din municipiul Cluj-Napoca, respectiv parcuri, zone de agrement, lăcașe de cult, restaurante, centre comerciale și artere des circulate.

 

În cadrul acțiunilor au fost legitimate, în total, 260 de persoane și oprite pentru control în trafic un număr de 146 de autovehicule. Totodată, s-a procedat la verificarea a 65 de obiective de interes.

 

Urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.960 de lei. Dintre acestea, 47 au fost aplicate unor participanți la trafic pentru nerespectarea prevederilor privind circulația pe drumurile publice, în acord cu OUG 195/2002R.

 

De asemenea, au fost constatate abateri aduse prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, astfel fiind sancționate 9 persoane.

 

Alte 9 persoane au fost sancționate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, o altă sancțiune fiind aplicată ca urmare a nerespectării altor prevederi legale în vigoare.

 

***

 

 

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR RUTIERI ÎN CLUJ-NAPOCA

 

 

La data de 5 iunie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului, în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie şi verificării respectării normelor rutiere de către toţi participanţii la trafic.

 

Cu ocazia activităţilor desfăşurate au fost constatate 40 de abateri ale normelor rutiere, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în conformitate cu OUG 195/2002R.

 

30 dintre acestea au fost aplicate conducătorilor auto care nu respectau regimul legal de viteză.

 

Totodată, a fost reţinut un certificat de înmatriculare.

 

FOTO ARHIVA

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh