23
Dum, Ian
38 New Articles

POLIȚIA
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La data de 3 / 4 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secțiilor 1-7 Poliție Cluj-Napoca și Biroul Rutier au continuat activitățile în vederea creșterii gradului de disciplină rutieră, menținerii unui climat de ordine și siguranță publică și verificării respectării măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19. 

La activități au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Ștefan Cicio Pop”, alături de reprezentanți I.S.U., I.T.M, D.S.P. și D.S.V.S.A.

Acțiunea a fost desfășurată în două etape, respectiv în intervalele orare 17.00 – 21.30 și 00.30 – 01.00, fiind efectuate verificări în zona centrelor comerciale din municipiu, parcuri, târguri, localuri publice și pe principalele artere de circulație.

 

În urma activităților au fost legitimate 124 de persoane și oprite pentru control în trafic peste 70 de autovehicule. De asemenea, au fost verificate 55 de obiective economice cu privire la respectarea prevederilor legale.

 

Urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale. Dintre acestea , 24 au fost aplicate pentru abateri înregistrate la regimul circulației pe drumurile publice, în conformitate cu OUG 195/2002R, fiind retras un certificat de înmatriculare.

 

Totodată, au fost aplicate 7 sancțiuni pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, 3 la Legea 55/2020 și alte 2 în acord cu Legea 333/2003.

 

Exemplu semnificativ – eveniment întrerupt :

 

La data de 4 decembrie a.c., în jurul orei 00.45, cu ocazia acțiunilor de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19, polițiștii municipiului Cluj-Napoca au constatat faptul că într-un local de pe strada Horea are loc un eveniment privat, cu participarea mai multor persoane.

 

În interiorul localului au fost identificate aproximativ 50 de persoane, precum și organizatorul evenimentului. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale participanților și organizatorului, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020, în valoare totală de 40.000 de lei.

De asemenea, în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

IPJ Cluj

FOTO: Pressalert.ro Arhivă

 

NR - Titlul ne aparține

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh